21 Ιανουάριος 2020, 11:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουάριος 2020, 11:36

Σοβαρό τροχαίο είχε ο Ολυμπιονίκης Τάσος Μπουντούρης

  • Σοβαρό τροχαίο είχε ο Ολυμπιονίκης Τάσος Μπουντούρης
    O Τάσος Μπουντούρης ενώ μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στο Ίλιον, την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2004 (φωτ.: ΑΠΕ / ATHOC / Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος)

Κρίσιμη μάχη δίνει ο ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Τάσος Μπουντούρης που χθες το βράδυ έπεσε με τη μηχανή του, στην οποία επέβαινε ακόμα ένα άτομο, σε διερχόμενο όχημα, στο Καλαμάκι, κοντά στο συμμαχικό νεκροταφείο. Κατά τραγική σύμπτωση, το αυτοκίνητο οδηγούσε ο Νίκος Γέμελος, προπονητής κολύμβησης του επίσης ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη.

Ο Τάσος Μπουντούρης νοσηλεύεται διασωληνωμένος με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και το θώρακα.

Ο Νίκος Γέμελος είναι καλά στην υγεία του, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο protothema.gr. «Δεν κατάλαβα τι έγινε και πώς. Άκουσα έναν δυνατό θόρυβο και κάτι να με χτυπάει από πίσω. Στο αυτοκίνητο ήταν η γυναίκα μου και η κόρη μου. Δεν τραυματίστηκε κανείς μας. Κατέβηκα αμέσως κάτω. Είδα τον συνεπιβάτη της μηχανής να είναι πάνω από τον Μπουντούρη χωρίς να ξέρω μέχρι εκείνη τη στιγμή ότι ήταν ο Τάσος. Οταν πλησίασα πιο κοντά συνειδητοποίησα ότι ήταν εκείνος. Ηταν σοκ για μένα! Μαθαίνω ότι είναι σε σταθερή κατάσταση και εύχομαι από καρδιάς να πάνε όλα καλά», είπε.

Ο Τάσος Μπουντούρης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 2 Αυγούστου 1955. Τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, πρωταθλητής Ευρώπης επί σειρά ετών και με συμμετοχή σε 7 Ολυμπιάδες -1976, 1980 (3ος), 1984 (6ος), 1988, 1992, 1996 (4ος), 2004-. Κορυφαία διάκριση στην καριέρα του η κατάκτηση της τρίτης θέσης και του χάλκινου Ολυμπιακού μεταλλίου στους αγώνες του 1980 στη Μόσχα με σκάφος τύπου Soling και πλήρωμα τους Τάσο Γαβρίλη και Αριστείδη Ραπανάκη. Ο Τάσος Μπουντούρης έχει αγωνιστεί σε διαφορετικές κλάσεις με σκάφη «Finn», «Soling» και «Star».