21 Ιανουάριος 2020, 13:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουάριος 2020, 11:08

Νέος κοροναϊός στην Κίνα: Τέταρτος θάνατος ασθενούς στη Βουχάν

  • Νέος κοροναϊός στην Κίνα: Τέταρτος θάνατος ασθενούς στη Βουχάν
    (Φωτ.: EPA / STR)

Οι υγειονομικές υπηρεσίες της πόλης Βουχάν της κεντρικής Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός αυξήθηκε σε τέσσερις. Το τέταρτο θύμα, ένας 89χρονος, άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα στις 13 Ιανουαρίου και εισήχθη σε νοσοκομείο πέντε μέρες αργότερα με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, γνωστοποίησε η Δημοτική Επιτροπή Υγείας της Βουχάν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπέκυψε στις 19 Ιανουαρίου.

Η Επιτροπή διευκρίνισε ότι ο ασθενής είχε βεβαρημένο ιστορικό, σοβαρές υποκείμενες παθήσεις, ιδίως υπέρταση, διαβήτη και στεφανιαία νόσο.

Σε ανακοίνωση που ανάρτησε στον επίσημο λογαριασμό της στον κινεζικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, η Δημοτική Επιτροπή Υγείας της Βουχάν γνωστοποίησε εξάλλου ότι 15 στελέχη των υγειονομικών υπηρεσιών διαγνώστηκαν με πνευμονία, και υπάρχει άλλο ένα πιθανό κρούσμα. Από τα στελέχη του υγειονομικού προσωπικού που πιστεύεται ότι μολύνθηκαν από τον νέο κοροναϊό ένα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η επιδημία, που άρχισε στη Βουχάν, εξαπλώθηκε σε άλλες κινεζικές μεγαλουπόλεις, ιδίως στην πρωτεύουσα Πεκίνο και στη Σαγκάη, ενώ τέσσερα κρούσματα έχουν εντοπιστεί εκτός συνόρων: ένα στη Νότια Κορέα, δύο στην Ταϊλάνδη και ένα στην Ιαπωνία.

Οι Αρχές είχαν επαληθεύσει συνολικά 217 νέα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Κίνα, μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση. Εξ αυτών τα 198 έχουν εντοπιστεί στη Βουχάν. Από τα κρούσματα, 169 άνθρωποι νοσηλεύονται και εννέα είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας επιβεβαίωσε επίσημα σήμερα ότι ο κοροναϊός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.