20 Ιανουάριος 2020, 19:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουάριος 2020, 19:27

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Σε δίκη παραπέμπονται έξι άτομα

  • Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Σε δίκη παραπέμπονται έξι άτομα
    Λίγα λουλούδια που άφησαν πολίτες έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στην Ομόνοια (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Με την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης παραπέμπονται να δικαστούν, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, οι δύο καταστηματάρχες της οδού Γλάδστωνος, στην περιοχή της Ομόνοιας, για την βίαιη επίθεση στον Ζακ Κωστόπουλο, τον Σεπτέμβριο του 2018, καθώς και οι τέσσερις αστυνομικοί που επιλήφθηκαν του επεισοδίου.

Το Συμβούλιο αποδέχθηκε την πρόταση του εισαγγελέα, που είχε ζητήσει να παραπεμφθούν οι έξι σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Αντίστοιχα, απέρριψε τις αιτιάσεις της οικογένειας του ακτιβιστή που ζητούσε την αναβάθμιση της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, επικαλούμενη την ιατροδικαστική έκθεση που συνέδεσε τον θάνατο με τον άγριο ξυλοδαρμό του 33χρονου από τον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη.

Μετά την έκδοση του βουλεύματος, ο χρόνος για τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στην οδό Γλάδστωνος, τον μεσίτη και τους τέσσερις αστυνομικούς, μετρά αντίστροφα για την δίκη που αναμένεται να προσδιοριστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.