20 Ιανουάριος 2020, 19:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουάριος 2020, 19:08

Θεσσαλονίκη: Κρούσματα βίας σε βάρος μαθητών στα Πεύκα, στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών

  • Θεσσαλονίκη: Κρούσματα βίας σε βάρος μαθητών στα Πεύκα, στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών
    Το 1ο Γενικό Λύκειο Πεύκων, στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών, στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Facebook / Λύκειο Πεύκων-Σχολική Κοινότητα)

Πανικό έχουν προκαλέσει σε πολλούς γονείς στην περιοχή των Πεύκων, στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών, στη Θεσσαλονίκη, τα περιστατικά βίαιων επιθέσεων σε βάρος μαθητών του 1ου Γενικού Λυκείου Πεύκων, που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες. Πληροφορίες αναφέρουν πως άτομα γνωστά σε κάποια από τα θύματα, δρουν ως αγέλη και επιτίθενται σε μαθητές και αφού τους χτυπήσουν τους αποσπούν χρήματα και αντικείμενα που έχουν μαζί τους. Κάτι ανάλογο συνέβη σε μαθητή, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και ενώ επέστρεφε στο σπίτι του.

Το παιδί τραυματίστηκε και χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Τα άτομα που καταγγέλλονται ως δράστες, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρο Κόπτση, δεν είναι μαθητές του σχολείου. Πρόκειται για 4-5 άτομα που ίσως έχουν διακόψει τη φοίτησή τους και επιτίθενται στους μαθητές εκτός σχολικού περιβάλλοντος και σχολικού ωραρίου. Για το θέμα έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές καθώς και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σήμερα οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Πεύκων έκαναν κατάληψη του σχολείου για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους συμμαθητές τους που δέχθηκαν αυτές τις επιθέσεις αλλά και για να κινητοποιήσουν τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης της αύξησης των κρουσμάτων βίας στην περιοχή.

Πριν από λίγους μήνες, στην ίδια περιοχή του δήμου, ομάδες γνωστών-αγνώστων έκαναν καταστροφές στο δάσος του Σέιχ Σου. Πρώην δημοτικός σύμβουλος της περιοχής αλλά και κάτοικοι είχαν δηλώσει τότε στο pontos-news.gr, ότι υπάρχει ελλιπής αστυνόμευση γεγονός που επιτρέπει την ανάπτυξη τέτοιων κρουσμάτων.