20 Ιανουάριος 2020, 23:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουάριος 2020, 21:51

Το νέο βιβλίο του Άντονι Μπουρντέν θα κυκλοφορήσει δύο χρόνια μετά την αυτοκτονία του

  • Το νέο βιβλίο του Άντονι Μπουρντέν θα κυκλοφορήσει δύο χρόνια μετά την αυτοκτονία του
    (Φωτ.: EPA / Jose Sena Goulao)

Ο Αμερικανός σεφ, συγγραφέας και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών Άντονι Μπουρντέν αυτοκτόνησε τον Ιούνιο του 2018 χωρίς να έχει ολοκληρώσει το έργο του, αλλά χάρη στην επί σειρά ετών βοηθό του Λόρι Γουλίβερ οι θαυμαστές του θα μπορέσουν να απολαύσουν ένα ακόμη βιβλίο του με θέμα τα ταξίδια στον κόσμο.

Στις 13 Οκτωβρίου 2020 θα κυκλοφορήσει το «World Travel: An Irreverent Guide», μια εικονογραφημένη συλλογή στοχασμών για τα αγαπημένα μέρη του Μπουρντέν σε όλο τον κόσμο, τα οποία κάποιος πρέπει να επισκεφθεί για να γευματίσει.

Το βιβλίο υπόσχεται να παράσχει «βασικές συμβουλές για το πώς να φτάσετε στον προορισμό σας, τι να φάτε, πού να μείνετε και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τι να αποφύγετε», μεγάλο μέρος των οποίων είναι με τα λόγια του Άντονι Μπουρντέν. Δίπλα στις υποδείξεις του για το «τι να φάτε... και σε ορισμένες περιπτώσεις τι να αποφύγετε», κείμενα από μέλη της οικογένειάς του και φίλους του.

Η Λόρι Γουλίβερ, η οποία έχει γράψει το Appetites μαζί με τον Μπουρντέν, συνέβαλε στη συγγραφή του νέου έργου, όπως έχουν κάνει μέλη της οικογένειας και φίλοι του Αμερικανού σεφ - παρουσιαστή ταξιδιωτικών εκπομπών, με τα δικά τους δοκίμια και τις δικές τους ταξιδιωτικές συμβουλές.

«Αυτό το βιβλίο θα επιτρέψει στους θαυμαστές του Τόνι να συνεχίσουν να ταξιδεύουν στα βήματά του» δήλωσε η Γουλίβερ στο περιοδικό People. «Ήταν τιμή μου και ευχαρίστηση να δημιουργήσω ένα βιβλίο που να περιλαμβάνει ιστορίες από τους αγαπημένους του και τους συναδέλφους του. Είχα την τύχη να συνεργαστώ στενά με τον Τόνι για σχεδόν μια δεκαετία και είμαι χαρούμενη που μπορώ να μοιραστώ τις σκέψεις και τις ιδέες του για τον κόσμο, όπως τον είδε, σε αυτόν τον οδηγό» υπογράμμισε.

Στο εξώφυλλο απεικονίζεται ένα σκίτσο του Μπουρντέν του Tony Millionaire, που τον εμφανίζει να κάθεται στον εξωτερικό χώρο ενός παριζιάνικου καφέ.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κ.Γ. - Β.Τσ.