20 Ιανουάριος 2020, 15:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουάριος 2020, 15:08

Νέος κοροναϊός στην Κίνα: Καραντίνα στην επαρχία Τζετζιάνγκ

  • SARS-CoV-2: Νέο κρούσμα στην Ουχάν μετά από ένα μήνα
    (Φωτ.: EPA / STR)

Οι υγειονομικές Αρχές της ανατολικής επαρχίας Τζετζιάνγκ της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα ότι πέντε ασθενείς έχουν τεθεί σε καραντίνα εξαιτίας λοίμωξης του αναπνευστικού, επισήμαναν ωστόσο πως δεν υπάρχει ακόμη διάγνωση που να επιβεβαιώνει ότι έχουν προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό που έχει προκαλέσει επιδημία πνευμονίας.

Οι Αρχές εντόπισαν πέντε ταξιδιώτες από την πόλη Βουχάν της κεντρικής Κίνας με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού από τις 17 Ιανουαρίου, ανέφερε η Επιτροπή Υγείας της Τζετζιάνγκ σε ανακοίνωση που ανάρτησε στον ιστότοπό της.

Σύμφωνα με το κείμενο, οι ασθενείς βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση και οι άνθρωποι με τους οποίους ήλθαν σε επαφή τέθηκαν υπό ιατρική παρακολούθηση.

Συνολικά στην Κίνα έχουν καταγραφεί πάνω από 200 κρούσματα του νέου κοροναϊού, ο οποίος ανακινεί τις μνήμες της διεθνούς κρίσης του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (ΣΟΑΣ) από το 2002 ως το 2003, όταν ο κοροναϊός που το προκαλούσε είχε εξαπλωθεί από την Κίνα σε 37 χώρες και είχε στοιχίσει τη ζωή σε συνολικά 774 ανθρώπους.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.