20 Ιανουάριος 2020, 21:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιανουάριος 2020, 10:14

Παρουσιάστηκε στη Νάουσα το ημερολόγιο «Πόντος: Μνήμη-Χρέος-Δικαίωση» (βίντεο)

  • Παρουσιάστηκε στη Νάουσα το ημερολόγιο «Πόντος: Μνήμη-Χρέος-Δικαίωση» (βίντεο)
    (Φωτ.: inaoussa.gr)

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του πολυχώρου πολιτισμού «ΕΡΙΑ» στη Νάουσα παρουσιάστηκε το ημερολόγιο Πόντος: Μνήμη-Χρέος-Δικαίωση, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Τη διοργάνωση είχαν αναλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, οι εκδόσεις «Μίλητος», καθώς και η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας.

Παρουσία συντελεστών της δραματικής σειράς «Το κόκκινο ποτάμι».

Πριν από την έναρξη της παρουσίασης, χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας Φώτης Φανιάδης και ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΠΣ Στέφανος Τανιμανίδης.


(Βίντεο: inaoussagr)

Ακολούθησε η ομιλία του χοροδιδάσκαλου Βασίλη Ασβεστά, με θέμα «Η Γενοκτονία των χριστιανικών λαών της Ανατολίας, 100 χρόνια μετά...» και οι τοποθετήσεις του σκηνοθέτη της σειράς «Το κόκκινο ποτάμι» Μανούσου Μανουσάκη και των πρωταγωνιστών Ιωάννη Παπαζήση και Αναστασίας Παντούση.

Τέλος, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής ερμηνεύτηκε το τραγούδι «Πάρθεν η Ρωμανία» και η βραδιά έκλεισε με την παρουσίαση του χορού των μαχαιριών από μέλη του σωματείου.

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ18
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
2020