20 Ιανουάριος 2020, 10:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουάριος 2020, 11:05

Η Αριστοτελία Πελώνη διορίστηκε αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος

  • Κορονοϊός SARS-CoV-2: Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα από την Τετάρτη 2
    Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη

Τη δημοσιογράφο Αριστοτελία Πελώνη διόρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη θέση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου.

Κατάγεται από το Μαυρομάτι Βοιωτίας και εργάζεται στο χώρο της ενημέρωσης από το 1998.

Σπούδασε στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Απέκτησε τον μεταπτυχιακό τίτλο της από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου. Στο ίδιο τμήμα ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή της με θέμα τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις τη δεκαετία του '60. Η διατριβή εκδόθηκε το 2010 από τις εκδόσεις Πόλις (Ιδεολογία κατά ρεαλισμού: Η αμερικανική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα, 1963-1976).

Άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Τα Νέα στον τομέα του ελεύθερου ρεπορτάζ. Αργότερα πέρασε στο πολιτιστικό τμήμα, όπου έκανε συνεντεύξεις με μεγάλες προσωπικότητες (Φίλιπ Ροθ, Νόρμαν Μέιλερ, Αμάρτια Σεν κ.ά). Το 2006 εντάχθηκε στο πολιτικό τμήμα της εφημερίδας, αναλαμβάνοντας το διπλωματικό ρεπορτάζ. Από το 2012 μέχρι το 2015 είχε και την ευθύνη της στήλης «Μικροπολιτικός».

Το 2016 εντάχθηκε στο δυναμικό της Καθημερινής, όπου ανέλαβε το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας. Στην Καθημερινή σύστησε και έγραφε την καθημερινή στήλη «Το Κονκλάβιο».

Το 2008 ήταν υπότροφος του IVLP του State Department και το 2011 του Marshall Memorial Fellowship του German Marshall Fund of the US. Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.