20 Ιανουάριος 2020, 08:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιανουάριος 2020, 08:04

Καιρός: Ενισχυμένοι βοριάδες και κρύο τη Δευτέρα

  • Καιρός: Ενισχυμένοι βοριάδες και κρύο τη Δευτέρα
    (Φωτ.: EPA / Justin Lane)

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά με ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά ορεινά.

Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 6 με 7 και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Στην Αττική νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται  λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 1 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τις πρωινές ώρες παροδικά αυξημένες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο τοπικά 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα 6 με 7 μποφόρ και από το βράδυ στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 0 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι βόρειοι 6 με 7 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.