19 Ιανουάριος 2020, 21:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουάριος 2020, 22:05

Σπείρα ταξίδευε στην Αθήνα για ληστείες έξω από τράπεζες και ATM (βίντεο)

Τουλάχιστον δέκα άτομα (επτά Έλληνες που συνελήφθησαν και τρεις που αναζητούνται) συγκροτούσαν τη σπείρα που έκανε ληστείες έξω από τράπεζες και ATM στην Αθήνα. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται επτά ληστείες και πέντε κλοπές, με συνολική λεία πάνω από 210.000 ευρώ. Επιπλέον, κατηγορούνται για τη ληστεία ενός περιπτέρου.

Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των συλληφθέντων, αλλά και βίντεο με τη δράση τους.

Η σπείρα ξεκίνησε τα «χτυπήματα» τον περασμένο Ιούλιο. Τα μέλη της, που έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, παρακολουθούσαν τα τραπεζικά καταστήματα και τις κινήσεις των πελατών τους. Συγκεκριμένα, ένα άτομο έμπαινε μέσα στην τράπεζα και εντόπιζε ποιος έκανε αναλήψεις μεγάλων ποσών. Στη συνέχεια αναχωρούσε με το υποψήφιο θύμα και ειδοποιούσε τους συνεργούς του, οι οποίοι έκαναν την επίθεση στο δρόμο, είτε αφαιρούσαν τσάντες από οχήματα.

Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι δεν δίσταζαν να ασκήσουν σωματική βία, ακόμα και τραυματίζοντας όσους είχαν βάλει στο στόχαστρο. Ενδεικτικό της δράσης της σπείρας είναι ότι ενώ οι επτά συλληφθέντες ζουν μόνιμα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ταξίδευαν στην Αθήνα προκειμένου να κάνουν τις ληστείες και διέμεναν σε ξενοδοχεία.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, της ληστείας και της βίας κατά υπαλλήλων.