19 Ιανουάριος 2020, 23:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουάριος 2020, 22:58

Κομοτηνή: Μελωδικό ταξίδι στην 4η συνάντηση χορωδιών Ροδόπης

 • Κομοτηνή: Μελωδικό ταξίδι στην 4η συνάντηση χορωδιών Ροδόπης
  Εικόνα από την 4η συνάντηση χορωδιών Ροδόπης

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος» πραγματοποίησε την 4η Συνάντηση Χορωδιών Ροδόπης, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το βράδυ της Παρασκευής στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Εννέα χορωδίες του νομού ένωσαν τις δυνάμεις τους και πρόσφεραν μια μουσική πανδαισία στους θεατές του (κατάμεστου) Μεγάρου, τους οποίους ταξίδεψαν σε πολυποίκιλα μουσικά μονοπάτια. Στην εκδήλωση τραγούδησαν οι χορωδίες (με βάση την σειρά εμφάνισης):

 1. Συλλόγου Πατεράδων Δήμου Μαρωνείας-Σαπών, με χοράρχη την Χριστίνα Αποστολίδου και με τους Κυριάκο Κυριαζή (ακορντεόν), Γιάννη Λασκαρίδη (κρουστά) και Τάσο Λύρατζη (κιθάρα) να συνοδεύουν μουσικά τους χορωδούς.
 2. Γραφείου Εσωτερικής & Εξωτερικής Ιεραποστολής Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας & Κομοτηνής, υπό την καθοδήγηση του χοράρχη της Γεώργιου Πενέτη και με συνοδεία στο πιάνο από την Μεταξία Πατρωνίδου.
 3. «Ναϊριάν Μεγεντί» Χορωδία Αρμένικης Εκκλησίας Κομοτηνής, με χοράρχη την Νέλλη Αντρεσιάν και με συνοδεία στο πιάνο από την Βερόνικα Σεμερτζίδου.
 4. Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, με χοράρχη την Βερόνικα Σεμερτζίδου.
 5. Στέγης Πολιτισμού Παράδοσης & Λαογραφίας «Φιλοτέχνες», με χοράρχη τον Δημήτρη Κυριακάκη, ενώ τη χορωδία συνόδεψαν μουσικά οι Ανδρέας Καρταλάκης, Δημήτρης Λαγάκης, Θανάσης Κωστενίδης, Δημήτρης Βαλαβάνης (γκάιντα), Γιώργος Αθανασιάδης (τουμπερλέκι), Φώτης Ζανελάρης (βιολί), Κυριάκος Τσακιράκης (λαούτο).
 6. Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου, με χοράρχη την Μεταξία Πατρωνίδου.
 7. Φίλων Χορωδιακής Μουσικής Κομοτηνής «Ο Εύμολπος», με χοράρχη τον Αθανάσιο Βαργεμτζίδη.
 8. «E-CHO» Χορωδία Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης, με χοράρχη την Βερόνικα Σεμερτζίδου και σολίστ τις Ελένη Κήρμουμην, Ευριπίδη Παπαδημητρίου, Ηρώ Δωξακίδου και τον Χρήστο Χατζηπέμου.
 9. Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος», με χοράρχη τον Τάσο Πετρόπουλο και με συνοδεία των μουσικών Παναγιώτη Στεφανίδη (λύρα) και Ηλία Στεφανίδη (νταούλι).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτριος Χαρίτου, ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Κομοτηνής Κίμων Λεχούδης, ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ Νικόλαος Σωτηρακόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Μανόλης Ταπατζάς, η πρόεδρος της επιτροπής για τα 100 χρόνια της ενσωμάτωσης της Θράκης Σοφία Μενεσελίδου, η γενική γραμματέας του ΣΠΟΣ ΑΜΘ της ΠΟΕ Αθηνά Νακούση, εκπρόσωποι της Αρμενικής κοινότητας, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, φορέων καθώς και πλήθος κόσμου.

 • Φωτογραφίες: Facebook / Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ΠΟΕ.
Εκδηλωσεις