19 Ιανουάριος 2020, 09:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιανουάριος 2020, 09:18

Ο μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος στην κοπή της βασιλόπιτας της Ένωσης Σμυρναίων

  • Ο μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος στην κοπή της βασιλόπιτας της Ένωσης Σμυρναίων
    Ο μητροπολίτης Σμύρνης Βαρθολομαίος στην εκδήλωση της Ένωσης Σμυρναίων

Με αισθήματα χαράς και βαθιάς συγκίνησης η Ένωση Σμυρναίων υποδέχτηκε τον μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο, ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής 10 Ιανουαρίου 2020 ευλόγησε τη βασιλόπιτα του ιστορικού σωματείου, σε εκδήλωση που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος, παρουσία της Σ. Παυλοπούλου, συζύγου του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Την εκδήλωση άνοιξε η παιδική χορωδία των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «Η Θεομήτωρ» με ύμνους των Χριστουγέννων υπό τη διεύθυνση της Δήμητρας Αννίνου. Ακολούθησε η προσφώνηση του πρόεδρου της Ένωσης Γεωργίου Αρχοντάκη και αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης απηύθηνε λόγια «μεστά πατρικής αγάπης, τα οποία συγκίνησαν τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου», όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Σμυρναίων. Στη συνέχεια βραβεύτηκε ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Πέτρος Μελιδώνης, εκλεκτό μέλος της Ένωσης, ο οποίος έχει συνδέσει τη ζωή του με τη Σμύρνη.

Στην εκδήλωση, που έκλεισε με δείπνο υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών από το μουσικό συγκρότημα «Medi-terra», παρέστησαν ακόμη ο βουλευτής της ΝΔ του Νοτίου Τομέα Αθηνών Βασίλειος-Πέτρος Σπανάκης, ο δήμαρχος της Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ο πρόεδρος του Μουσείου Πόλεως Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία. Αντώνιος Βογιατζής, η Λίλα Λαλαούνη, ο Δημήτρης Λινός, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η σύζυγός του Αθηνά Λινού, καθηγήτρια της ίδιας Σχολής, ο Σωφρόνιος Παπουτσόγλου, τ. αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, οι πανεπιστημιακοί Αθανάσιος Μαρκόπουλος, Δέσποινα Χειλά-Μαρκοπούλου, Μαρία Παναγιωτίδη, Μαριάνθη Καπλάνογλου, Έλλη Τερζόγλου, ο τέως γενικός διευθυντής του ΕΟΤ Κώστας Κατσιγιάννης και η σύζυγός του Γεωργία Θεοδοσιάδου-Κατσιγιάννη, ο τέως Σύμβουλος της Επικρατείας Κωνσταντίνος Βιολάρης, ο διευθυντής της Τράπεζας της Ελλάδος Αθανάσιος Χριστοδουλόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μουσουργών Νικηφόρος Νευράκης, πρόεδροι και μέλη Μικρασιατικών Σωματείων, κ.ά.

  • Φωτογραφίες: Ένωση Σμυρναίων