18 Ιανουάριος 2020, 15:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιανουάριος 2020, 15:28

Χειμερινές εκπτώσεις 2020: Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα

  • Κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών 4
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Τις αγορές τους σε προνομιακές τιμές θα μπορούν να κάνουν και αύριο, πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων, οι καταναλωτές, καθώς τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 11:00 έως τις 18:00 – ωστόσο υπάρχουν και πολυκαταστήματα που κλείνουν στις 20:00 ή στις 21:00. Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα και θα διαρκέσουν έως το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου.

Οι έμποροι και οι καταστηματάρχες ελπίζουν σε τόνωση της αγοράς.

Όπως έδειξε η έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ, την εορταστική περίοδο ο τζίρος ήταν πεσμένος στο 49% των επιχειρήσεων, με τον κλάδο της ένδυσης-υπόδησης να είναι αυτός που δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα.

Πάντως, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας επανέλαβε ότι οι τακτικές εκπτώσεις θα πρέπει να περιοριστούν στις 8 από τις 18 εβδομάδες που διαρκούν. Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιώργος Καρανίκας σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων δεν έχει αποδώσει και σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση οι επιχειρήσεις προχωρούν σε γενναίες μειώσεις τιμών κάθε Φεβρουάριο και Αύγουστο για να πουληθεί το στοκ λόγω τέλους εποχής.