18 Ιανουάριος 2020, 14:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιανουάριος 2020, 14:10

Υποβρύχιο drone «κυνηγά» βυθισμένα πατίνια στον Θερμαϊκό

  • Υποβρύχιο drone «κυνηγά» βυθισμένα πατίνια στον Θερμαϊκό
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Δημήτρης Τοσίδης)

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την επιχείρηση καθαρισμού του Θερμαϊκού από τα ηλεκτρικά πατίνια και ό,τι άλλο βρίσκεται στο βυθό. Μάλιστα σήμερα επιστρατεύτηκε υποβρύχιο drone το οποίο θα δώσει στοιχεία για το πού βρίσκονται τα αντικείμενα που προκαλούν θαλάσσια ρύπανση, ώστε στη συνέχεια να γίνει επιχείρηση ανάσυρσής τους.

«Σε 15 ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης.

Το υποβρύχιο drone, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Γιώργος Μίνος, αναζητά και καταγράφει διάφορα μεταλλικά αντικείμενα σε βάθος μέχρι και 100 μέτρα. Η ομάδα του καθηγητή σάρωσε το βυθό από το ύψος του «Μακεδονία Παλλάς» μέχρι το Μέγαρο Μουσικής.

Αυτή είναι η τρίτη επιχείρηση εντοπισμού ηλεκτρικών πατινιών, τα οποία θεωρείται ότι έχουν πεταχτεί επίτηδες στον Θερμαϊκό. Την πρώτη φορά υπάλληλοι του δήμου «ψάρεψαν» με μεταλλική δοκό 59 πατίνια, ενώ την περασμένη εβδομάδα δύτες έβγαλαν στην επιφάνεια 21 πατίνια. Εντόπισαν όμως ακόμα και βυθισμένες μοτοσικλέτες τις οποίες δεν μπορούν να βγάλουν λόγω του βάρους τους.