18 Ιανουάριος 2020, 08:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Ιανουάριος 2020, 07:46

Καιρός: Τσουχτερό κρύο και βοριάδες το Σάββατο

  • Πού θα είναι βροχερό το σκηνικό του καιρού σήμερα 2
    (Φωτ.: EPA / Cati Cladera)

Λίγες νεφώσεις στα ανατολικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, καθώς και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά (κυρίως στα βόρεια), προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια, τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία από 0 (μηδέν) έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, κυρίως στα ανατολικά. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα (ή ομίχλη) τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 10 βαθμούς Κελσίου (στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως στην Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν απο ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 και στο εσωτερικό της Ηπείρου από -4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικότερα, όπου θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα (ή ομίχλη) τις βραδινές ώρες, κυρίως στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 (μηδέν) έως 14 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια η μέγιστη κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στην Κρήτη. Λίγα χιόνια θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).