17 Ιανουάριος 2020, 21:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιανουάριος 2020, 20:18

Αυστραλία: Το σαββατοκύριακο η Αδελαΐδα θα γίνει ελληνική (βίντεο)

  • Αυστραλία: Το σαββατοκύριακο η Αδελαΐδα θα γίνει ελληνική (βίντεο)
    (Φωτ.: Facebook / Semaphore Greek Festival)

Ένα φεστιβάλ… γαλανόλευκο, το οποίο ξεκίνησε πριν από 41 χρόνια και εντάσσεται στους εορτασμούς της Ημέρας της Αυστραλίας, θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο στην Αδελαΐδα. Το Semaphore Festival, που γίνεται στην παραλία Σεμαφόρ, πέρσι υποδέχθηκε 38.000 επισκέπτες· στις αρχές του χρόνου βραβεύθηκε ως το καλύτερο κοινοτικό γεγονός της χρονιάς από το Δήμο Port Adelaide Enfield.

Στις εκδηλώσεις λαμβάνουν μέρος οι περισσότεροι χορευτικοί σύλλογοι της παροικίας, με πρωτεργάτες τους μαθητές του Ελληνικού Σχολείου Port Adelaide.

«Είμαστε αγαπημένοι και ενωμένοι και έτοιμοι πάντα να αντιμετωπίσουμε μαζί τις δυσκολίες που συναντάμε, με την αρωγή και την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση της κοινότητάς μας, των εθελοντών και των δικών μας ανθρώπων. Είμαστε και παραμένουμε μια μεγάλη οικογένεια, και θα βάλουμε και φέτος τα δυνατά μας να παρουσιάσουμε το καλύτερο φεστιβάλ στην πολιτεία μας», δήλωσε στον Νέο Κόσμο ο πρόεδρος της Κοινότητας Ιωάννης Δουβαρτζίδης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να συγκεντρώσει γύρω του μια ιδιαίτερα ενθουσιώδη και αφοσιωμένη ομάδα νεαρών παιδιών που συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση του φεστιβάλ.

Το Semaphore Festival, όπως κάθε χρόνο, περιλαμβάνει ελληνική μουσική, τραγούδια, θεατρικές παραστάσεις, και, φυσικά, παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις.