17 Ιανουάριος 2020, 18:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιανουάριος 2020, 17:41

Ο ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας στα γυρίσματα της σειράς «Το κόκκινο ποτάμι»

  • Ο ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας στα γυρίσματα της σειράς «Το κόκκινο ποτάμι»
    (Φωτ.: ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας)
  • Ο ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας στα γυρίσματα της σειράς «Το κόκκινο ποτάμι»
    (Φωτ.: ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας)

Ολοκληρώθηκαν στις 13 και 14 Ιανουαρίου τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «Το κόκκινο ποτάμι» στον Παλαιό Παντελεήμονα Πιερίας, στα οποία πήραν μέρος μέλη του ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, και συγκεκριμένα του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας και της Ένωσης Ποντίων Πιερίας.

Ο γραφικός παραδοσιακός οικισμός του Παλαιού Παντελεήμονα μετατράπηκε για τις ανάγκες των γυρισμάτων στην Αμισό του Πόντου.

«Σκηνές συγκινητικές και γεμάτες ανάμικτα συναισθήματα, καθώς τα μέλη των συλλόγων που συμμετείχαν κλήθηκαν να ερμηνεύσουν ρόλους των Ποντίων εκτοπισμένων, αλλά και Τούρκων "τσανταρμάδων" που τους συνόδευαν στο ταξίδι στο άγνωστο» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του ΣΠΟΣ που συνυπογράφουν ο πρόεδρος Ευστάθιος Κατσίδης και ο γενικός γραμματέας Αθανάσιος Σεφερίδης.


Ποντιακό γλέντι στην πλατεία του χωριού (φωτ.: ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας)

Στα γυρίσματα έδωσαν το παρών ο συγγραφέας του ομότιτλου βιβλίου Χάρης Τσιρκινίδης, ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Ευστάθιος Κατσίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας Κωνσταντίνος Παπουτσίδης και μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας. Μετά την ολοκλήρωσή τους στην πλατεία του χωριού στήθηκε ένα αυθόρμητο ποντιακό γλέντι υπό τους ήχους της λύρας και του νταουλιού.