17 Ιανουάριος 2020, 08:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιανουάριος 2020, 08:42

ΚΥΣΕΑ για αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων

  • Οργή στο Μαξίμου για τον Μουτζούρη, μετά και το βίντεο με τη χυδαία χειρονομία
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Έξι μήνες μετά τις εκλογές η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφασίζει σήμερα για την ανανέωση της θητείας των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η Τουρκία έχει θέσει το μέγιστο των διεκδικήσεων της έναντι της Ελλάδας.

Το ΚΥΣΕΑ θα συνεδριάσει στις 12:15 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με τα κυβερνητικά στελέχη να τονίζουν ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν με βάση την εισήγηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Πάντως, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, έχει ήδη συμπληρώσει τον ανώτατο προβλεπόμενο χρόνο των τριών ετών, οπότε θεωρείται σχεδόν βέβαιη η αντικατάστασή του.

Ο πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου βρίσκεται έναν χρόνο στη θέση του επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ενώ προηγουμένως είχε υπηρετήσει για δύο χρόνια ως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Έναν χρόνο θητείας έχουν συμπληρώσει και οι αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης.