15 Ιανουάριος 2020, 19:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιανουάριος 2020, 07:40

Πέθανε ο γνωστός επιχειρηματίας Βασίλης Βάρσος

  • Συντετριμμένη η Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο από το θάνατο του Γιώργου Πολυχρονίδη
    (Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Έφυγε από τη ζωή χθες βράδυ ο γνωστός επιχειρηματίας Βασίλης Βάρσος. Ήταν ένας από τους δύο εγγονούς του Βασίλη Βάρσου που άνοιξε το 1892 το γνωστό ζαχαροπλαστείο «Βάρσος».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κηφισιάς με ανακοίνωσή του «εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη των μελών του για την απώλεια του επιφανούς και αγαπητού μέλους του Βασίλη Βάρσου, και απευθύνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος». Όπως επισημαίνεται, «ο Βασίλης Βάρσος υπήρξε γνωστός και αγαπητός στην κηφισιώτικη οικογένεια. Εξαιρετικός επιχειρηματίας, υπέροχος οικογενειάρχης, αγαπητός συμπολίτης, θα μας λείψει πολύ».

Μετά την αναγγελία του θανάτου του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς συνεδρίασε και αποφάσισε τα εξής:

  • Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία.
  • Να αποστείλει στεφάνι.
  • Να δημοσιεύσει το παρόν στην ιστοσελίδα του, στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και να το αποστείλει προς δημοσίευση στον τοπικό Τύπο.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, στις 14:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς.

Η ιστορία του ζαχαροπλαστείου «Βάρσος» ξεκίνησε το 1980 όταν ο ιδρυτής της εταιρείας Βασίλειος Χ. Βάρσος έφυγε από την Καστριώτισσα Φωκίδος με τον αδελφό του και μεταφέρθηκαν στην Αθήνα. Το 1910 άκμαζε, καθώς απασχολούσε 24 άτομα προσωπικό και είχε ένα από τα μεγαλύτερα ψυγεία της εποχής με 20 παγοκολόνες, ενώ το 1922 αποφασίστηκε να μεταφερθεί η επιχείρηση στο κέντρο της Κηφισιάς γιατί εκείνη την εποχή οι κάτοικοί της είχαν την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη.

Το 1965 ο Βασίλης Βάρσος μαζί με τον αδελφό του Γιώργο ανέλαβαν τη διαχείριση της εταιρείας και συνέχισαν τη δυναμική της ανάπτυξη. Την περίοδο 1967-1968 η εταιρεία αγόρασε μηχανήματα, των οποίων η χρήση είχε ως αποτέλεσμα μια κατά πολύ βελτιωμένη διαδικασία παραγωγής και μια ακόμα υψηλότερη ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Το 1980 το κατάστημα «Βάρσος» ήταν το πρώτο στην Ελλάδα που εγκατέστησε μικροβιολογικό εργαστήριο για την παραγωγή, ενώ το 1992 γιόρτασε 100 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Πλέον μετρά 128 χρόνια ιστορίας και αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μ.Τσ.