15 Ιανουάριος 2020, 18:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιανουάριος 2020, 18:33

Απίστευτο: Ζωντανή η 12χρονη που ήταν θαμμένη στο χιόνι επί 18 ώρες στο Πακιστάν

  • Απίστευτο: Ζωντανή η 12χρονη που ήταν θαμμένη στο χιόνι επί 18 ώρες στο Πακιστάν
    Η 12χρονη Σαμίνα (φωτ.: news18.com / Reuters)

Θαμμένη επί 18 ώρες μέσα στο χιόνι παρέμεινε η 12χρονη Σαμίνα Μπίμπι, όταν χιονοστιβάδα καταπλάκωσε το σπίτι της στο Νίλαμ Βάλεϊ του Πακιστάν, στην περιοχή των Ιμαλαΐων. Ευτυχώς όμως, τελικά στάθηκε τυχερή. Οι διασώστες την εντόπισαν σε ένα δωμάτιο που είχε θαφτεί από το χιόνι.

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω εκεί», είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, από το κρεβάτι του νοσοκομείου στο Μουζαφαραμπάντ.

Για τη μητέρα της Σαμίνα, τη Σαχνάζ Μπίμπι, η οποία έχασε έναν γιο και μια ακόμη κόρη, η διάσωση της 12χρονης ήταν ένα θαύμα. Αφού την ανέσυραν από το χιόνι, η Σαχνάζ είπε η ίδια και ο αδελφός της Ιρσχάντ Αχμάντ πως είχαν χάσει κάθε ελπίδα ότι θα έβρισκαν τη Σαμίνα ζωντανή.

Όπως αφηγείται το κορίτσι, δεν μπορούσε να κοιμηθεί αναμένοντας κάποιον να τη σώσει. Έσπασε το πόδι της και έβγαζε αίμα από το στόμα της. Για την οικογένεια, η τραγωδία δεν άργησε να συμβεί. «Δεν ακούσαμε καμία βοή» περιέγραψε η Σαχνάζ, καθώς θυμήθηκε τα λεπτά που προηγήθηκαν προτού η χιονοστιβάδα καταπλακώσει το τριώροφο σπίτι, όπου εκείνη και η οικογένειά της είχαν βρει καταφύγιο με άλλους από το χωριό. Η Σαμίνα και η οικογένειά της είχαν μαζευτεί γύρω από τη φωτιά που είχαν ανάψει όταν η χιονοστιβάδα σάρωσε την περιοχή. «Συνέβη από τη μία στιγμή στην άλλη» σημείωσε η Σαχνάζ.

Ο απολογισμός από τις χιονοστιβάδες που έπληξαν το Νίλαμ Βάλεϊ στο Πακιστάν, στην περιοχή των Ιμαλαΐων, ανήλθε στους 74 νεκρούς, σύμφωνα με Πακιστανούς αξιωματούχους, την ώρα που οι διασώστες συνεχίζουν να ανασύρουν σορούς. Η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών του Πακιστάν γνωστοποίησε ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών στις περιοχές, που επλήγησαν από το χιόνι, στο Πακιστάν τις τελευταίες δύο ημέρες έχει φθάσει τους 100. Από την Παρασκευή αναμένονται νέες χιονοπτώσεις.