15 Ιανουάριος 2020, 15:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιανουάριος 2020, 15:39

Νέες καταγγελίες κατά Παπαγγελόπουλου από τη Ράικου για τη Novartis

  • Προανακριτική για Novartis: Διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του «Σαράφη»
    Βουλευτές συμμετέχουν στη συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Σε νέες καταγγελίες κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου –τον οποίο χθες κατονόμασε πολλές φορές ως τον «Ρασπούτιν»– προχώρησε σήμερα η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, η οποία συνέχισε την κατάθεσή τους στην Προανακριτική της Βουλής για τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στην υπόθεση Novartis.

Χθες η Ελένη Ράικου κατήγγειλε ότι δέχθηκε απειλές και εκβιασμούς, ενώ αναφέρθηκε και σε συμβόλαιο θανάτου εναντίον της. Για «βρομερά ψέματα» έκανε λόγο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, προειδοποιώντας ότι μόλις ολοκληρωθεί η κατάθεση θα τοποθετηθεί συνολικά και θα ενεργήσει «όπως της αξίζει».

Κατά τη σημερινή της κατάθεση η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς φέρεται να είπε ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός επιδίωκε τη δίωξη συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων με κατασκευή πλαστών στοιχείων. Επίσης, τόνισε ότι με την παρέμβασή του στην υπόθεση Novartis ουσιαστικά διακόπηκε η διερεύνηση και η Ελλάδα έχασε εκατομμύρια ευρώ, σε αντίθεση με άλλες χώρες που πήραν χρήματα από τη φαρμακοβιομηχανία.

Στο ερώτημα εάν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έδωσε εντολή για αποστολή του φακέλου στη Βουλή, η Ελένη Ράικου φέρεται να απάντησε: «Ήταν απαίτησή του. Ενώ γνώριζε ότι δεν υπήρχαν στοιχεία. Ήταν απαίτησή του να κατασκευαστούν. Αυτό άλλωστε έκανε μετά με την κυρία Τουλουπάκη».

Η εισαγγελική λειτουργός κατηγόρησε επίσης τη διάδοχό της στην Εισαγγελία Διαφθοράς ότι δεν ενήργησε όπως πρέπει, καθώς «οι έρευνες μετατράπηκαν σε σκευωρία». Σε ό,τι αφορά στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο υποστήριξε ότι υπήρξαν παρεμβάσεις και σε άλλες υποθέσεις, με «σχέδιο ενορχηστρωμένο θεσμικά» από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό.

  • Με πληροφορίες από το dikastiko.gr.