16 Ιανουάριος 2020, 09:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιανουάριος 2020, 09:09

Πρώτη εκδήλωση για τα 40 χρόνια του Συλλόγου Καππαδοκών και Μικρασιατών Ν. Ροδόπης

  • Πρώτη εκδήλωση για τα 40 χρόνια του Συλλόγου Καππαδοκών και Μικρασιατών Ν. Ροδόπης
    (Φωτ.: xronos.gr)

Την πρώτη του εκδήλωση για το 2020, κατά το οποίο συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυσή του, πραγματοποίησε ο Σύλλογος Καππαδοκών και Μικρασιατών Ν. Ροδόπης «Ο Μέγας Βασίλειος», το πρωινό της Κυριακής 12 Ιανουαρίου, σε αίθουσα ξενοδοχείου.

Βραβεύτηκαν παιδιά του σωματείου που αρίστευσαν στο σχολείο ή διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους στον αθλητισμό, και κόπηκε η βασιλόπιτα.

Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, ενώ αργότερα ο πρόεδρος του Συλλόγου Χαράλαμπος Φαρασόπουλος χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους και εκφώνησε λόγο με θέμα τον Μέγα Βασίλειο και το έθιμο της βασιλόπιτας. Ακολούθησαν χαιρετισμοί επισήμων και μοιράστηκαν τα κομμάτια της πίτας.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι βραβεύσεις των νέων οι οποίοι εισέπραξαν θερμό χειροκρότημα. «Ειλικρινά είναι μεγάλη η χαρά μας να βραβεύουμε τη νέα γενιά γιατί σε αυτήν απευθυνόμαστε» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Χ. Φαρασόπουλος. «Υπάρχουν σχέδια τα οποία θα τα υλοποιήσουμε καθώς φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου. Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό θα δηλώσουμε κι εμείς την παρουσία μας στις εκδηλώσεις που προετοιμάζονται» συνέχισε, ενώ αποκάλυψε την πρόθεση του ΔΣ να διοργανωθεί εκδήλωση στα τέλη Μαρτίου και άλλη μία ενταγμένη στο πρόγραμμα των Ελευθερίων.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας και Αλληλεγγύης (ΚΕΜΕΑ) Κομοτηνής Νίκος Σωτηρακόπουλος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ) Νατάσα Λιβεριάδου, ο δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων.