15 Ιανουάριος 2020, 13:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Ιούνιος 2020, 01:27

Σύσκεψη υπό τον Ερντογάν για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

  • Σύσκεψη υπό τον Ερντογάν για τη Γενοκτονία των Αρμενίων
    Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη της Ανώτατης Συμβουλευτικής Επιτροπής της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας (πηγή: iletisim.gov.tr)

Τα «γεγονότα του 1915», όπως παγίως αποκαλεί η Άγκυρα τη Γενοκτονία των Αρμενίων, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν χθες στην Ανώτατη Συμβουλευτική Επιτροπή της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Τουρκίας, η οποία συνεδρίασε υπό τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον διευθυντή Επικοινωνίας της Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν τονίζεται ότι «ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τους αρμενικούς ισχυρισμούς με στόχο να διχάσουν το τουρκικό έθνος».

Ακόμα, σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εξετάστηκαν οι «σωστές διπλωματικές κινήσεις» ώστε σε διεθνές επίπεδο να παρεμποδιστεί η εκστρατεία παραπληροφόρησης εναντίον της Τουρκίας. «Τα μέλη της Ανώτατης Συμβουλευτικής Επιτροπής για μια ακόμα φορά έδωσαν έμφαση στην αποφασιστικότητά μας να διατηρήσουμε την ενότητα και την ομοψυχία, και παράλληλα να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του έθνους», εξηγεί ο Φαχρετίν Αλτούν.

Πρόσφατα άλλωστε, στον απόηχο των δύο ψηφισμάτων από τις ΗΠΑ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, η Διεύθυνση Επικοινωνίας της Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας δημιούργησε την ιστοσελίδα 1915.gov.tr στα αγγλικά προκειμένου να αποκαταστήσει την (κατά την Άγκυρα) αλήθεια γύρω από τα όσα συνέβησαν στις αρχές του 20ού αιώνα.