14 Ιανουάριος 2020, 14:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουάριος 2020, 14:30

Εξουδετερώθηκε βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη Σάμο

  • Εξουδετερώθηκε βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στη Σάμο
    (Φωτ. αρχείου: Γενικό Επιτελείο Στρατού)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η επιχείρηση απομάκρυνσης και εξουδετέρωσης βόμβας του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, που εντοπίστηκε στην περιοχή Χαρουπιές, στην πόλη της Σάμου. Νωρίς το πρωί, ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών του Ελληνικού Στρατού αδρανοποίησε τη βόμβα και στη συνέχεια την απομάκρυνε από το σημείο.

Αργότερα, το κλιμάκιο μετέβη στη στρατιωτική περιοχή της Στεφάνας, όπου με ελεγχόμενη έκρηξη πραγματοποιήθηκε η εξουδετέρωση της βόμβας.


Η περιοχή είναι πλέον ασφαλής και οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στις κατοικίες και στις επιχειρήσεις τους, ανακοίνωσε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, στην οποία έλαβαν μέρος η 79 ΑΔΤΕ και η ομάδα EOD του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), καθώς επίσης η Ελληνική Αστυνομία, το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου.

Για λόγους ασφαλείας, είχε εκκενωθεί η περιοχή όπου την περασμένη Κυριακή, κατά τη διάρκεια εκσκαφών σε οικόπεδο, είχε βρεθεί η βόμβα. Επιπλέον, δεν λειτούργησαν και τα γειτονικά σχολεία (Νηπιαγωγεία και Δημοτικό).