14 Ιανουάριος 2020, 16:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουάριος 2020, 15:25

Λαμπρή γιορτή για την κοπή της πίτας στην Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας

  • Λαμπρή γιορτή για την κοπή της πίτας στην Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας
    (Φωτ.: Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας)
  • Λαμπρή γιορτή για την κοπή της πίτας στην Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας
    (Φωτ.: Ένωση Σπάρτης Μ. Ασίας)

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού της Κέντρου, η Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Η βραδιά ξεκίνησε με τη χορωδία της Ένωσης, που παρουσίασε ένα σύντομο πρόγραμμα με ύμνους και τραγούδια υπό τη διεύθυνση του μουσικοσυνθέτη Στάθη Ουλκέρογλου.

Στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας Κοσμάς Χατόγλου καλωσόρισε τους παρευρισκομένους εκ μέρους του ΔΣ, και ακολούθησε ένα μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα, από το αρχείο του Λουκά Χριστοδούλου, στη «δεξαμενή-πισίνα» του Αγίου Γεωργίου στην Ελευθερούπολη. Εκεί εορτάζονταν τα Θεοφάνια, και ο αείμνηστος μητροπολίτης Πατάρων Μελέτιος έριχνε το σταυρό για να αγιάσει τα νερά κατά τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Χάρης Σαπουντζάκης παρουσίασε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων του σωματείου, και ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ ευλόγησε τη βασιλόπιτα.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η δήμαρχος Ν. Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, ο τέως δήμαρχος Ηρακλής Γκότσης, ο εκ των μεγάλων ευεργετών της Ένωσης Παύλος Θωμόγλου, ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Πισιδίας Σωτηρίου Στέφανος Τσερπάνης, ο αντιπρόεδρος της ΟΠΣΕ Γιάννης Τριανταφυλλίδης και o εκπρόσωπος της παράταξης «21ος αιώνας – Ιωνία νέα άποψη» Αθανάσιος Αποστολόπουλος.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα με μικρασιατικά τραγούδια από τους Βιβή Βουτσελά (τραγούδι), Βαγγέλη Βοτέα (βιολί) και Ιωάννα Ρήγα (σαντούρι), και δεξίωση στην αίθουσα του εκθετηρίου.

Εκδηλωσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ12
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
2020