14 Ιανουάριος 2020, 20:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουάριος 2020, 19:37

Εκρηκτική η πρώτη εκδήλωση του 2020 στον «Φάρο» Αγίας Βαρβάρας

  • Εκρηκτική η πρώτη εκδήλωση του 2020 στον «Φάρο» Αγίας Βαρβάρας
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)
  • Εκρηκτική η πρώτη εκδήλωση του 2020 στον «Φάρο» Αγίας Βαρβάρας
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος»)

Μια μεγάλη γιορτή, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο Φάρος» το περασμένο Σάββατο, στη φιλόξενη αίθουσά του.

Ο π. Γεράσιμος ευλόγησε τη βασιλόπιτα και οι προσκεκλημένοι αντάλλαξαν τις ανάλογες ευχές.

Η Σοφία Σαββίδου, πρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του σωματείου, αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο σύλλογος και φέτος έγινε πυξίδα και φάρος φωτεινός στο μεγάλο ταξίδι της ιστορίας, της παράδοσης και του πολιτισμού. Νέα παιδιά του «Φάρου» με τις παραδοσιακές τους φορεσιές έκαναν μια σύντομη αναφορά στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο χρόνο εντός και εκτός Αθήνας, αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές, και αργότερα προσέφεραν αναμνηστικό δώρο στη χοροδιδασκάλισσά τους.

Αργότερα έψαλαν τα κάλαντα στέλνοντας ευχές στην ποντιακή διάλεκτο. Ακολούθησαν οι πυρριχιστές, οι οποίοι έστειλαν σε όλους το μήνυμα ότι δεν ξεχνούν την καταγωγή τους, και η πρόεδρος βράβευσε τον Κώστα Ορφανίδη, μέλος του χορευτικού, για την εισαγωγή του στη Σχολή Μουσικών Σπουδών Ιωαννίνων.

Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ποντιακό γλέντι συνοδεία ζωντανής μουσικής από τον Σταύρο Σαββίδη, τον Σάββα Ηλιάδη και τους μικρούς Γιώργο Μουτατίδη και Βασίλη Αχτσίδη.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΠΟΕ Γιώργος Βαρυθυμιάδης, εκπρόσωποι του ΣΠΟΣ Ν. Ελλάδος και Νήσων και ποντιακών πολιτιστικών συλλόγων της Αττικής, ο ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης κ.ά.

Εκδηλωσεις