14 Ιανουάριος 2020, 10:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουάριος 2020, 10:06

Χίος: «Όχι» στη νέα κλειστή δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων (βίντεο)

  • Χίος: «Όχι» στη νέα κλειστή δομή φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων (βίντεο)

Την απόφαση της κυβέρνησης για δημιουργία νέας κλειστής δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο 15ο χλμ. της επαρχιακής οδού Χίου-Βολισού, απέρριψε μετά από μαραθώνια συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου. «Όχι» είπαν και στην εναλλακτική πρόταση του υφυπουργού Εργασίας και βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη, που ήταν παρών στη συνεδρίαση, για παραχώρηση δημοτικής έκτασης στο όρος Αίπος για τη δημιουργία της δομής. Ο Νότης Μηταράκης κατά την αναλυτική του εισήγηση, έθεσε ως προαπαιτούμενο για την αποσυμφόρηση και το κλείσιμο του σημερινού καταυλισμού της ΒΙΑΛ τη δημιουργία νέας δομής τονίζοντας ότι μόνο έτσι η λύση του ζητήματος θα είναι βιώσιμη.

Με την απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Χίου επιμένει στην αρχική του απόφαση για τη δημιουργία μίας δομής για 500 άτομα για καταγραφή και ταυτοποίηση.

Αποφασίστηκε, ακόμα, η συμμετοχή του δήμου στις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Αιγαίου στις 22 και 23 Ιανουαρίου

Επίσης, στηρίζονται οι θέσεις του ναού Αγίου Γεωργίου Βροντάδου που φέρεται ιδιοκτήτης της γης, όπου και σχεδιάζεται να κατασκευαστεί η νέα δομή. Μάλιστα για το θέμα αυτό έχει υπάρξει παρέμβαση από τον μητροπολίτη Χίου Μάρκο, ο οποίος ζήτησε έγγραφα την παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζεται η προστατευόμενη από τον νόμο εκκλησιαστική περιουσία.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στρατής Μπαλάσκας.