14 Ιανουάριος 2020, 09:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιανουάριος 2020, 10:31

Λιβύη: Ο Χαφτάρ έφυγε από τη Μόσχα χωρίς να υπογράψει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός

  • Τι συμβαίνει με τη Λιβύη: Τα κέρδη των ΗΠΑ, η θέση Ρωσίας-Τουρκίας, οι κίνδυνοι για την Ελλάδα
    Ο διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ εξέρχεται του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στη Μόσχα, μετά από παλαιότερη συνάντηση με τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ (φωτ. αρχείου: EPA / Maxim Shipenkov)

Χωρίς να υπογράψει τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας του πρωθυπουργού Φάγεζ ας Σάρατζ, έφυγε από τη Μόσχα ο διοικητής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ.

«Ο στρατάρχης Χαφτάρ έφυγε από τη Μόσχα. Δεν υπέγραψε τη συμφωνία», δήλωσε η πηγή στο Sputnik.

Νωρίτερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε μιλήσει για πρόοδο στις συνομιλίες μεταξύ Χαφτάρ και Σάρατζ, με τη διαμεσολάβηση Ρωσίας και Τουρκίας.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μεταδίδει ότι ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης που διεξάγει επιχειρήσεις από τον Απρίλιο για να κατακτήσει την Τρίπολη, ανακοίνωσε μέσω Facebook σήμερα πως είναι «έτοιμος και αποφασισμένος» να επιτύχει τη «νίκη». Δεν έδωσε καμία άλλη λεπτομέρεια, ωστόσο ιστότοπος που απηχεί τις απόψεις των δυνάμεων του Χαφτάρ ανέφερε πως δεν σκοπεύει να υπογράψει τη συμφωνία που πρότειναν η Ρωσία και η Τουρκία.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiyia μεταδίδει ότι οι εχθροπραξίες ξανάρχισαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα νότια της Τρίπολης.