13 Ιανουάριος 2020, 22:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουάριος 2020, 22:42

Αποσύρεται η καμπάνια εναντίον των αμβλώσεων από σταθμούς του μετρό

  • Κλείνει ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» 4
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή «κατεβαίνει» από τους χώρους του μετρό η διαφημιστική αφίσα με την υπογραφή «Αφήστε με να ζήσω», μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο έλεγχος και η έγκριση του περιεχομένου των διαφημίσεων που αναρτώνται στους χώρους του μετρό, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ.

«Την αρμοδιότητα αυτή οφείλει να την ασκεί με υπευθυνότητα και κοινωνική συνείδηση», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Υπογραμμίζεται ότι το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση «δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση» για την καμπάνια και παράλληλα τονίζεται ότι «ανεξάρτητα από την προσωπική άποψη που δικαιούται ο καθένας να έχει, στρέφεται εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών».

Κλείνοντας την ανακοίνωση, το υπουργείο Μεταφορών αναφέρει ότι οι καμπάνιες που γίνονται στους δημόσιους χώρους «δεν πρέπει να διχάζουν την κοινή γνώμη ούτε ασφαλώς να προσβάλουν γυναίκες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν μια τέτοια δύσκολη επιλογή στη ζωή τους». Για το λόγο αυτό, το υπουργείο κάλεσε τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ «να εξηγήσει το σκεπτικό με το οποίο επέτρεψε μια τέτοια καμπάνια και ζήτησε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να κατέβουν το συντομότερο οι αφίσες από τους χώρους του μετρό».


Η επίμαχη αφίσα (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)