13 Ιανουάριος 2020, 13:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιανουάριος 2020, 13:52

Απίστευτο: Βρέθηκαν μόνο τρία δακτυλικά αποτυπώματα στις καταλήψεις στο Κουκάκι

  • Απίστευτο: Βρέθηκαν μόνο τρία δακτυλικά αποτυπώματα στις καταλήψεις στο Κουκάκι
    Καταληψίες στην ταράτσα κτηρίου στο Κουκάκι (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)

Αν και υπήρχαν 65 πειστήρια που συλλέχθηκαν στις 18 Δεκεμβρίου 2019, από τα τρία κτήρια που τελούσαν υπό κατάληψη στο Κουκάκι, εντοπίστηκαν μόνο τρία δακτυλικά αποτυπώματα! Ουσιαστικά οι εξετάσεις που έγιναν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έδειξαν ότι στα κτήρια των οδών Ματρόζου, Παναιτωλίου και Αρβάλης, βρίσκονταν μόνο τρεις άνθρωποι. Στους χώρους των κτηρίων που καλύπτουν εκατοντάδες τετραγωνικών μέτρων βρέθηκαν άλλα δέκα αποτυπώματα.

Μεταξύ των αποτυπωμάτων που ταυτοποιήθηκαν δεν είναι εκείνα του σκηνοθέτη και των δυο γιων του που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι καταληψίες εξαφάνισαν επιμελώς κάθε ίχνος παρουσίας τους στα κτήρια, ενώ επιχειρούσαν με γάντια κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΑΣ σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Σε έντυπο οδηγιών που εντοπίστηκε στην οδό Αρβάλης 3 τονίζονταν, μεταξύ άλλων, ότι οι καταληψίες έπρεπε επιμελώς να εξαφανίσουν κάθε ίχνος παρουσίας τους και να επιχειρούν με γάντια κατά των αστυνομικών. Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι οι παραπάνω οδηγίες εφαρμόστηκαν κατά γράμμα. Παρ' όλα αυτά, η αστυνομία κατόρθωσε να βρει, σε εντελώς ιδιαίτερα σημεία των κτιριακών χώρων αλλά και των πειστηρίων, ελάχιστα αποτυπώματα τα οποία και ταυτοποιήθηκαν».

Τα μέχρι στιγμής εργαστηριακά ευρήματα, καθώς και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για άτομα που συνελήφθησαν και υποβλήθηκαν σε αυτές, διαβιβάστηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα. Ο εργαστηριακός έλεγχος συνεχίζεται.

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.