12 Ιανουάριος 2020, 14:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουάριος 2020, 14:38

Η Πόντια αμαζόνα Σεβάς Χανούμ έγινε θεατρικό έργο

  • Η Πόντια αμαζόνα Σεβάς Χανούμ έγινε θεατρικό έργο
    Η Πολύνα Γκιωνάκη και ο Λευτέρης Παπανικολάου-Γκιωνάκης πρωταγωνιστούν στην παράσταση «Εγώ η Πόντια, Σεβάς Χανούμ»

Η παράσταση-ύμνος στην αμαζόνα Σεβάς Χανούμ ή Σεβαστή Παπαδοπούλου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, ξεκινά στις 24 Ιανουαρίου στο θέατρο Αλκμήνη στην Αθήνα, κάθε Παρασκευή και κάθε Σάββατο. Το θεατρικό Εγώ η Ποντία, Σεβάς Χανούμ του Γιώργου Χρονά, σε σκηνοθεσία του Μανώλη Ιωνά, θα αναδείξει τη ζωή και το έργο της μεγάλης τραγουδίστριας με το έντονο ταμπεραμέντο.

Η Σεβάς Χανούμ υπήρξε καλλιτεχνική παρτενέρ, αλλά και σύντροφος του Στέλιου Καζαντζίδη.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται η Πολύνα Γκιωνάκη και ο Λευτέρης Παπανικολάου-Γκιωνάκης. Τα κοστούμια της παράστασης έχει επιμεληθεί η σχεδιάστρια Λουκία, τη μουσική επιμέλεια κάνει ο Αυγερινός Σουλόπουλος και τους φωτισμούς ο Μανώλης Μπράτσης.

Λίγα λόγια για την παράσταση
Πόντος, μεταπολεμική Αθήνα, Θεσσαλονίκη, τα άνθη του κακού, ο «Τζίμης ο Χοντρός», η νύχτα, το underground ρεμπέτικο, το «φτωχοκάλυβο», ο Τσιτσάνης, η Μπέλλου, τα Κοκκινόγεια και ο έρωτας του Καζαντζίδη για την αμαζόνα του πάλκου και της ζωής, την αγέρωχη, τη δωρική, την ασυμβίβαστη Σεβάς Χανούμ από τη Σαμψούντα του Πόντου που ξαναζεί τη ζωή της στην οδό των αργών τραγουδιών που σβήνουν στο βάθος του δρόμου.