11 Ιανουάριος 2020, 18:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουάριος 2020, 18:18

Επεισοδιακή ανακατάληψη κτηρίων στο Κουκάκι από ομάδες αντιεξουσιαστών

  • Επεισοδιακή ανακατάληψη κτηρίων στο Κουκάκι από ομάδες αντιεξουσιαστών
    Αστυνομικοί που έλαβαν μέρος στη διαδικασία εκκένωσης κτηρίων στο Κουκάκι, που τελούσαν υπό κατάληψη (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Ανακατάληψη των κτηρίων στην οδό Ματρόζου 45 και στην οδό Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι πραγματοποίησαν ομάδες αντιεξουσιαστών σήμερα το απόγευμα. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτηρίου όπου έσπασαν ένα παράθυρο και προχώρησαν στην ανακατάληψη. Στην οδό Παναιτωλίου πιθανόν ανέβηκαν με σκάλα.

Για την ανακατάληψη των δύο κτηρίων ανάρτησαν και κείμενο σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τις καταλήψεις.

Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ και ακολούθησαν επεισόδια. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν σε εννέα προσαγωγές, ενώ υπάρουν αναφορές και για τραυματίες.

Αυτήν την ώρα η κατάσταση έχει ηρεμήσει. Ωστόσο είναι άγνωστο το επιχειρισιακό πλάνο της Αστυνομίας, καθώς οι καταληψίες παραμένουν στα κτήρια, τα οποία έχουν αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.