11 Ιανουάριος 2020, 17:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουάριος 2020, 17:17

Συνελήφθη 45χρονος στο Χαϊδάρι – Επιχείρησε να αρπάξει 70.000 ευρώ από γυναίκα για δήθεν τροχαίο

  • Το νέο σχέδιο της ΕΛΑΣ για το κέντρο της Αθήνας
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Συνελήφθη, το πρωί της Τρίτης (7/1) στο Χαϊδάρι, ένας 45χρονος αλλοδαπός ο οποίος προσποιούμενος τον αστυνομικό, αποπειράθηκε να εξαπατήσει ημεδαπή με το πρόσχημα της εμπλοκής συγγενικού της προσώπου σε τροχαίο ατύχημα. Αναζητούνται από την Αστυνομία δύο συνεργοί του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 45χρονος κάλεσε τηλεφωνικά την 36χρονη, κι αφού συστήθηκε ως αστυνομικός, την ενημέρωσε (ψευδώς) σχετικά με εμπλοκή συγγενικού της προσώπου σε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ανήλικου κοριτσιού. Στη συνέχεια απαίτησε το χρηματικό ποσό των 70.000 ευρώ, προκειμένου οι γονείς του ανήλικου να μην προβούν σε καταγγελία.

Η παθούσα, αφού πρώτα διαπίστωσε ότι πρόκειται για απάτη, συμφώνησε να παραδώσει τα χρήματα σε προκαθορισμένο σημείο, ειδοποιώντας παράλληλα την Αστυνομία. Ο δράστης συνελήφθη τη στιγμή που παραλάμβανε τσάντα με χρηματικό ποσό, τοποθετημένη από την παθούσα υπό την καθοδήγηση των αστυνομικών, κάτω από κάδο απορριμμάτων στην περιοχή του Χαϊδαρίου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ,ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.