10 Ιανουάριος 2020, 22:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουάριος 2020, 00:35

Παπαζήσης: Το «Κόκκινο ποτάμι» για μένα τώρα αρχίζει, θα δείτε σκληρά πράγματα

  • Παπαζήσης: Το «Κόκκινο ποτάμι» για μένα τώρα αρχίζει, θα δείτε σκληρά πράγματα
    (Φωτ.: facebook / «Το κόκκινο ποτάμι»)

Την αποκάλυψη ότι στην πραγματικότητα «Το κόκκινο ποτάμι» τώρα… ξεκινάει, καθώς με τον τρόπο που εκτυλίσσεται η δουλειά του Μανούσου Μανουσάκη οι τηλεθεατές βλέπουν περισσότερα για τη Γενοκτονία των Ποντίων, έκανε ο Ιωάννης Παπαζήσης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο TV Έθνος. Ο πρωταγωνιστής της δημοφιλούς δραματικής σειράς αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τη μοίρα του Μίλτου και της Ιφιγένειας («συζητάμε ακόμα με τον Μανούσο για το φινάλε» εξήγησε), και δήλωσε γοητευμένος από το βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη πάνω στο οποίο βασίστηκε το τηλεοπτικό σενάριο.

Άλλωστε, και ο ίδιος έχει ποντιακή ρίζα από την πλευρά της μητέρας του, ενώ μεγάλωσε στο Χρυσοκέφαλο Δράμας όπου η ποντιακή διάλεκτος είναι οικεία.

«Με το που ξεκίνησε η σειρά, στο τρίτο ή στο τέταρτο επεισόδιο, με σταμάτησε ένας νεαρός στο δρόμο ο οποίος μου ζήτησε πολύ ευγενικά να βγούμε μια φωτογραφία μαζί, όπως κι έγινε. Στη συνέχεια άρχισε να μου λέει διάφορα κολακευτικά για μένα και για τη σειρά, και ξαφνικά άρχισε να κλαίει. Πραγματικά έμεινα άναυδος, με το στόμα ανοιχτό. Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα πόσο μεγάλη είναι η ευθύνη που έχουμε όλοι όσοι κάνουμε αυτήν τη δουλειά απέναντι σε κάποιους ανθρώπους», είπε ο Ιωάννης Παπαζήσης.

Δίνοντας κάποιες μικρές πληροφορίες για την εξέλιξη της πλοκής, σημείωσε ότι το πιο τραγικό πρόσωπο στο «Κόκκινο ποτάμι» είναι αυτό που ζει για να τα δει όλα να συμβαίνουν, και όχι αυτό που πεθαίνει για τα ιδανικά του και για τα πιστεύω του ή γιατί βρέθηκε σε μια λάθος στιγμή. Απαντώντας στην ερώτηση για το τι θα κάνει ο Μίλτος μετά τη σύλληψη της Ιφιγένειας από τον Καρτάλ, ο Ιωάννης Παπαζήσης τόνισε ότι από εκεί και έπειτα ο πρωταγωνιστής ζει για να τη φέρει πίσω. «Θα υπάρξει κάποιο φως σε αυτά τα παιδιά, αλλά θεωρώ ότι είναι δραματική η εξέλιξη αυτών των δύο προσώπων», πρόσθεσε.

Παπαζήσης: Από δω και πέρα αρχίζει αυτό που λέμε γενοκτονία. Το «Κόκκινο Ποτάμι» για μένα τώρα αρχίζει. Θα δείτε σκληρές μάχες, βιασμούς, κρεμάλες.

Ο πρωταγωνιστής του Μανούσου Μανουσάκη περιγράφοντας την πιο δύσκολη σκηνή που γύρισε μίλησε για την πρώτη που αναφέρεται στη σύλληψη του Μίλτου, καθώς έγινε κατακαλόκαιρο και φορούσε επί τρεις ώρες χλαίνη ενώ ήταν σε ένα χωράφι με τις μύγες να κολλούν πάνω του.

«Ωστόσο σε κάθε μου σκηνή κουβαλάω ένα πολύ μεγάλο βάρος και πιστέψτε με ένα βάρος το οποίο δεν μου φεύγει από μέσα μου και θα μου φύγει την ημέρα που θα τελειώσουν τα γυρίσματα», κατέληξε, προσθέτοντας ότι αυτό συμβαίνει διότι η σειρά τον έχει αγγίξει. «Γιατί μάλλον λειτουργεί μέσα μου αυτό που λένε DNA», εκτίμησε.