10 Ιανουάριος 2020, 13:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιανουάριος 2020, 13:48

Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για το ταξίδι στις ΗΠΑ και για τα εθνικά θέματα

  • Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για το ταξίδι στις ΗΠΑ και για τα εθνικά θέματα
    Εικόνα από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

«Προβληματισμένος από τις εξελίξεις» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε σύντομη συζήτηση με δημοσιογράφους, εξερχόμενος από το γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, όπου είχε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ερωτηθείς εάν είναι προβληματισμένος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε «από τις εξελίξεις», ενώ σημείωσε ότι το κλίμα στο τετ α τετ με τον πρωθυπουργό ήταν «κανονικό».

«Έχουμε καταλήξει σε πρόεδρο;», ρώτησαν δημοσιογράφοι και ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός «ζυγίζει τις καταστάσεις». Σε ερώτηση εάν έχει πιθανότητες επανεκλογής ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι θα εξαρτηθεί από τις «εσωκομματικές αντιδράσεις» στο κυβερνών κόμμα.

Στη συνέχεια, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Στις 17:00, ο πρωθυπουργός, πάντα στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για τα αποτελέσματα του ταξιδιού στις ΗΠΑ και τα εθνικά θέματα, θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο. Στις 18:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχτεί τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη. Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Δημήτρη Κουτσούμπα έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, στις 11:00.