10 Ιανουάριος 2020, 19:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιανουάριος 2020, 19:33

Κατερίνη: Συζητήσεις για ανασύσταση του Λαογραφικού Μουσείου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας

  • Κατερίνη: Συζητήσεις για ανασύσταση του Λαογραφικού Μουσείου της Ένωσης Ποντίων Πιερίας
    (Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Συνάντηση με τον δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο είχε το ΔΣ της Ένωσης Ποντίων Πιερίας λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, κατά την οποία η ποντιακή αντιπροσωπεία ζήτησε την έμπρακτη στήριξη της δημοτικής Αρχής για την ανασύσταση του Λαογραφικού Μουσείου του σωματείου.

Συμμετείχαν ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Νταντάμης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φάνης Τερζόπουλος και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Κυριακίδης.

Πρώτα το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πιερίας Κώστας Παπουτσίδης, ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις του σωματείου και επισήμανε πως όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί γνήσιο θεματοφύλακα της ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού μέσα από τα πολυάριθμα τμήματα που λειτουργούν ανελλιπώς όλο το χρόνο στις εγκαταστάσεις του.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει το ΔΣ ώστε να ανασυσταθεί το Λαογραφικό Μουσείο της Ένωσης και ζήτησε έμπρακτη στήριξη. Όπως ανέφερε, το μουσείο μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς της πόλης και να προσελκύσει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Κατερίνης από την πλευρά του δήλωσε στα μέλη του ΔΣ την αμέριστη υποστήριξη στο σπουδαίο έργο που προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια, και διαβεβαίωσε πως ο Δήμος θα συνεργαστεί με τη διοίκηση προκειμένου το μουσείο να αποτελέσει και πάλι τόπο συνάντησης της ιστορίας και της παράδοσης του ποντιακού ελληνισμού. Δεσμεύτηκε επίσης για τη διεξαγωγή θεματικών εκδηλώσεων που θα έχουν αναφορά στον Πόντο, το επόμενο διάστημα.