9 Ιανουάριος 2020, 13:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιανουάριος 2020, 13:28

Ιράν: Με σκληρότερη εκδίκηση προειδοποιούν τις ΗΠΑ οι Φρουροί της Επανάστασης

  • Ιράν: Με σκληρότερη εκδίκηση προειδοποιούν τις ΗΠΑ οι Φρουροί της Επανάστασης
    (Φωτ.: EPA)

Στον απόηχο της δήλωσης του Ντόναλντ Τραμπ ότι το Ιράν «φαίνεται να υπαναχωρεί» μετά τις επιθέσεις με πυραύλους εναντίον βάσεων στο Ιράκ, οι Φρουροί της Επανάστασης στέλνουν μήνυμα στην Ουάσινγκτον προειδοποιώντας με «σκληρότερη εκδίκηση». Ο ανώτερος αξιωματικός Αμπντολάχ Αραγκί είναι αυτός που δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim, ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να περιμένουν σύντομα νέα αντίποινα.

«Οι επιθέσεις εναντίον αμερικανικών στόχων αποτελούν επίδειξη της ιρανικής στρατιωτικής ισχύος», ανέφερε από τη μεριά του ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Αλί Φανταβί.

Την ίδια ώρα, ο πρεσβευτής του Ιράν στον ΟΗΕ Ματζίντ Ταχτ Ραβανσί απέρριψε ως «απίστευτη» την πρόταση των ΗΠΑ για συνεργασία, με δεδομένο ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες την επιβολή νέων κυρώσεων. Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της Τεχεράνης στη χθεσινή επιστολή της Αμερικανίδας πρεσβευτή στον ΟΗΕ Κέλι Κραφτ, η οποία ενημέρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι η κυβέρνηση Τραμπ είναι «έτοιμη να αρχίσει χωρίς προϋποθέσεις σοβαρές διαπραγματεύσεις με το Ιράν».

Σε παρόμοιο ύφος και οι δηλώσεις του διαδόχου στο Κασέμ Σουλεϊμανί. Ο νέος διοικητής της Δύναμης Κουντς Εσμαήλ Γαανί ανέφερε ότι το Ιράν θα συνεχίσει στο ίδιο φωτεινό μονοπάτι που χάραξε ο δολοφονημένος υποστράτηγος, «με σταθερότητα».