9 Ιανουάριος 2020, 12:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιανουάριος 2020, 12:21

Προθεσμία έως την Παρασκευή για το φοιτητικό επίδομα

  • Προθεσμία έως την Παρασκευή για το φοιτητικό επίδομα
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λήγει αύριο η παράταση που δόθηκε από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για τις αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα που αφορά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη λόγω του μεγάλου αριθμού των αιτήσεων και των ερωτημάτων που έθεσαν οι δικαιούχοι.

Το φοιτητικό επίδομα είναι στα 1.000 ευρώ.

Δικαιούχος είναι όποιος γονέας βαρύνεται με τα έξοδα του φοιτητή. Κατ’ εξαίρεση δικαιούχος μπορεί να είναι και ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον είναι ορφανός και από τους δύο γονείς ή οι γονείς του διαμένουν στο εξωτερικό ή είναι άνω των 25 ετών ή δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος.

Βασική προϋπόθεση είναι το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους να μην υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο μέλος πέραν του ενός. Ο φοιτητής θα πρέπει να διαμένει σε μισθωμένη κατοικία σε πόλη άλλη από αυτή της κύριας κατοικίας του. Εφόσον το σπίτι της οικογένειας είναι ιδιόκτητο, μαζί με άλλα ακίνητα που ενδεχομένως υπάρχουν δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 200 τετραγωνικά.

Επίσης, ο φοιτητής θα πρέπει να έχει εξεταστεί επιτυχώς στα μισά μαθήματα του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους για το οποίο αιτείται το επίδομα.

Δεν δικαιούνται τα 1.000 ευρώ όσοι φοιτούν για την απόκτηση δεύτερου πτυχίου, ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους, όσοι έχουν υπερβεί τη διάρκεια φοίτησης ως προς τα εξάμηνα που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου, και όσοι διαμένουν σε φοιτητική εστία ή τους παρέχεται στέγαση από τη σχολή τους.