9 Ιανουάριος 2020, 15:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιανουάριος 2020, 15:09

Στην Κατερίνη το μεγαλύτερο σοκολατένιο ελάφι του κόσμου, που διεκδικεί ρεκόρ Γκίνες!

  • Στην Κατερίνη το μεγαλύτερο σοκολατένιο ελάφι του κόσμου, που διεκδικεί ρεκόρ Γκίνες!

Εκατόν είκοσι κιλά σοκολάτα, τύπου κουβερτούρας, χρειάστηκαν για να παρασκευαστεί το μεγαλύτερο, όπως όλα δείχνουν, σοκολατένιο ελάφι του κόσμου. Το εντυπωσιακό σοκολατένιο γλυπτό, ύψους τεσσάρων μέτρων και δέκα εκατοστών, του δημιουργού πολύμορφων κατασκευών Βασίλη Μιχαηλίδη, διεκδικεί ένα βραβείο Γκίνες.

Το... γλυκύτατο ελάφι βρίσκεται στην Κατερίνη, παρουσιάστηκε στο κοινό τις ημέρες των Χριστουγέννων και έκλεψε τις εντυπώσεις.

Ο δημιουργός του εκπληκτικού αυτού γλυπτού από σοκολάτα, Βασίλης Μιχαηλίδης, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε πως περιμένει με αγωνία να γίνει η βράβευση από την επιτροπή των ρεκόρ Γκίνες, προσθέτοντας ότι χρειάστηκε περίπου ένα μήνας για να κατασκευαστεί το σοκολατένιο ελάφι σε ρεαλιστική μορφή. «Ήταν ένα δύσκολο στοίχημα και χρειάστηκαν περίπου 120 κιλά σοκολάτας», εξήγησε.

Ο Β. Μιχαηλίδης έχει τιμηθεί πολλές φορές για τις εντυπωσιακές δημιουργίες του, στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό, και έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει θεματικά πάρκα όπως το Πάρκο Δεινοσαύρων και το μουσείο ανθρώπινου σώματος στο Ωραιόκαστρο, το αρχαιοελληνικό αγρόκτημα της Οδύσσειας στην Κεφαλονιά, το Natura Dino Park στη Ρουμανία και τα χριστουγεννιάτικα πάρκα Τρικάλων, Δράμας, και του Δήμου Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

«Αρχικά δημιούργησα έναν μεταλλικό σκελετό, στη συνέχεια έγινε μια επένδυση με πολυστερίνη και στο τέλος έγινε η επικάλυψη με τη σοκολάτα. Το καλό ήταν ότι αντί για χρώμα, τα χέρια μου γέμιζαν με σοκολάτα, την οποία δεν σας κρύβω πολλές φορές δοκίμαζα για να πάρω μια γλυκιά γεύση» εκμυστηρεύτηκε ο Β. Μιχαηλίδης.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου.