8 Ιανουάριος 2020, 23:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιανουάριος 2020, 23:40

Ο πρίγκιπας Χάρι και η δούκισσα Μέγκαν Μαρκλ αποσύρονται από τα βασιλικά καθήκοντά τους

  • Ο πρίγκιπας Χάρι και η δούκισσα Μέγκαν Μαρκλ αποσύρονται από τα βασιλικά καθήκοντά τους
    Ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ στο Ουέστμινστερ, στο Λονδίνο (φωτ.: EPA/NEIL HALL)

Ο πρίγκιπας Χάρι της Βρετανίας, εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ Β', ανακοίνωσε ότι ο ίδιος και η Αμερικανίδα σύζυγός του, δούκισσα Μέγκαν Μαρκλ σκοπεύουν να αποποιηθούν τα καθήκοντά τους στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας και να εργάζονται για να γίνουν οικονομικά ανεξάρτητοι!

«Σκοπεύουμε να αποποιηθούμε (τον ρόλο) των “ανώτερων” μελών της βασιλικής οικογένειας και να εργαστούμε για να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, συνεχίζοντας να στηρίζουμε τη βασίλισσα», τονίζει το πριγκιπικό ζεύγος σε ανακοίνωσή του στο Instagram.

«Σχεδιάζουμε τώρα να ισορροπήσουμε τον χρόνο μας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της βόρειας Αμερικής, συνεχίζοντας να τιμάμε το καθήκον μας στη βασίλισσα, την Κοινοπολιτεία και τις παραδόσεις μας», υπογραμμίζουν Χάρι και Μέγκαν.

Τους τελευταίους μήνες το ζευγάρι δεν έκρυψε τη δυσκολία που αντιμετωπίζει λόγω της πίεσης των ΜΜΕ, που σχετιζόταν με τα καθήκοντά τους, διαβεβαιώνοντας ότι έλαβαν τη σχετική απόφαση έπειτα από πολλούς μήνες συζητήσεων. «Μετά από πολλούς μήνες προβληματισμού και εσωτερικών συζητήσεων, επιλέξαμε να προβούμε σε μια μετάβαση φέτος, θέλοντας να επιτύχουμε έναν προοδευτικό νέο ρόλο μέσα σε αυτό το θεσμικό όργανο» ανέφεραν χαρακτηριστικά. Πάντως σύμφωνα με την Daily Mail, το παλάτι του Μπάκιγχαμ είναι «απογοητευμένο», ενώ φουντώνουν οι ισχυρισμοί ότι το ζευγάρι δεν είχε ενημερώσει την βασίλισσα Ελισάβετ για την απόφασή του.

Η ανακοίνωση του παλατιού

Στον απόηχο της ανακοίνωσης και του σάλου που προκλήθηκε στα βρετανικά ΜΜΕ, η βασιλική οικογένεια ανακοίνωσε πως «κατανοεί» τη βούληση του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν να αποστασιοποιηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα αλλά προειδοποίησε ότι αυτή η αποχώρηση είναι «περίπλοκη» και θα πάρει «χρόνο». «Οι συζητήσεις με τον δούκα και τη δούκισσα του Σάσεξ είναι σε πρώιμο στάδιο. Κατανοούμε την επιθυμία τους να ακολουθήσουν άλλο δρόμο, ωστόσο χρειάζεται χρόνος προκειμένου να διευθετηθούν περίπλοκα θέματα», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.