8 Ιανουάριος 2020, 19:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μάρτιος 2020, 13:08

Ο Χρήστος Βασιλειάδης πάει στον Βόρειο Πόλο και παίρνει μαζί του την ποντιακή και την ελληνική σημαία

  • Ο Χρήστος Βασιλειάδης πάει στον Βόρειο Πόλο και παίρνει μαζί του την ποντιακή και την ελληνική σημαία
    (Φωτ.: facebook / Χρήστος Βασιλειάδης)

Το όνειρό του πραγματικότητα θα κάνει ο ποντιακής καταγωγής Θεσσαλονικιός Χρήστος Βασιλειάδης, ο οποίος συγκέντρωσε 67.881 ψήφους και θα ταξιδέψει τελικά στον Βόρειο Πόλο συμμετέχοντας στον αγώνα «Fjällräven Polar», στον οποίο παίρνουν μέρος μόνο 20 άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο, διασχίζοντας τον Αρκτικό Κύκλο με έλκηθρο. «Θα πάρω μαζί την ελληνική και ποντιακή σημαία με τον μονοκέφαλο αετό» δήλωσε στο pontos-news.gr ο Χρήστος Βασιλειάδης.

Το ταξίδι του αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάρτιο.

Το εγχείρημά του αυτό, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα, το αφιερώνει στους προγόνους του, Πόντιους πρόσφυγες από το Καρς. «Στους πρόσφυγες παππούδες μου, στη δημιουργικότητα, στην αισιοδοξία και την αγάπη τους για τη ζωή. Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την αρχή των διωγμών, της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας» είχε αναφέρει στον ρ/σ «Πρακτορείο 104,9» πριν από κάποιους μήνες, όταν ακόμα η ψηφοφορία ήταν ανοιχτή.

«Οι σημαίες είναι έτοιμες (ελληνική και ποντιακή), και δεν βλέπω την ώρα να τις τοποθετήσω πάνω στο έλκηθρο. Για μένα είναι σημαντικό να περάσω το μήνυμα της Γενοκτονίας των Ποντίων και να βάλω ένα μικρό λιθαράκι στο να διατηρηθούν οι μνήμες μας, να μη ξεχάσουμε τις χαμένες μας πατρίδες. Από τη σημαία αντλείς δύναμη όταν βρίσκεσαι σε δύσκολες καταστάσεις και παίρνεις θάρρος να κάνεις πράγματα που δεν θα τολμούσες να κάνεις ποτέ» μας λέει.

Σε ευχαριστήριο μήνυμα που απέστειλε ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο facebook, γνωστοποιεί πως έλαβε την πρώτη θέση στον φετινό διεθνή διαγωνισμό όχι μόνο στη Μεσόγειο αλλά σε όλο τον κόσμο, μετά την ακύρωση της υποψηφιότητας τριών Ινδών. «Χρωστάω σε όλους εσάς 67.881 ευχαριστώ» ανέφερε ευχαριστώντας όσους τον ψήφισαν, προσθέτοντας: «Θα κρατάμε τη γαλανόλευκη στην άλλη άκρη της Γης».

Ελένη Κάλλη