7 Ιανουάριος 2020, 14:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιανουάριος 2020, 14:34

Θεσσαλονίκη: Προκηρύσσεται διαγωνισμός για τη συντήρηση της Νέας Παραλίας

  • Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και σκόνη
    (Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Διαγωνισμό για τη συντήρηση της Νέας Παραλίας προκηρύσσει η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατό τα προβλήματα που καταγράφονται στο αναπλασμένο παραλιακό μέτωπο. Παράλληλα, μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να αντικατασταθεί –με δωρεά ιδιώτη– όλο το ξύλινο δάπεδο, που έχει υποστεί φθορές και σε κάποια σημεία έχει αποκολληθεί.

Σύμφωνα με την υπάρχουσα καταγραφή, τα βασικότερα προβλήματα της Νέας Παραλίας εντοπίζονται στους χώρους πρασίνου, στον ηλεκτροφωτισμό των πάρκων, στα σιντριβάνια που δεν λειτουργούν και τα ξεκολλημένα μάρμαρα, ενώ αρκετά σημεία είναι γεμάτα με μουντζούρες και συνθήματα.

«Δεν βρήκαμε καμία ενεργή εργολαβία όσον αφορά τη συντήρηση και τα αντιγκράφιτι στη Νέα Παραλία. Έτσι, προχωράμε σε νέες διαδικασίες. Βγάζουμε καινούργιο διαγωνισμό για τη συντήρηση του παραλιακού μετώπου και ολοκληρώνουμε έναν άλλον για τα αντιγκράφιτι ώστε να μπορέσουμε να παρέμβουμε στο βανδαλισμένο τοπίο», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Εφραίμ Κυριζίδης.

Ταυτόχρονα, ο αντιδήμαρχος ανακοίνωσε την αντικατάσταση όλου του ξύλινου ντεκ, στο αναπλασμένο κομμάτι της παραλίας, που παρουσιάζει φθορές. Όπως είπε, το έργο θα προέλθει από δωρεά εταιρείας στη βόρεια Ελλάδα και αναμένεται η έγκρισή του τις επόμενες μέρες από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. «Δεν έχει συντηρηθεί εδώ και 15 χρόνια το ξύλινο ντεκ, όπως και πολλά ακόμη κομμάτια της παραλίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Εφρ. Κυριζίδης.

Όσον αφορά τη φύλαξη του χώρου, προκειμένου να περιοριστούν τα φαινόμενα βανδαλισμού και καταστροφών, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος εξέφρασε τη σκέψη της διοίκησης να επεκταθεί «το υπάρχον πρόγραμμα για την καθαριότητα και τη φύλαξη από τους υπαλλήλους του Δήμου. Όμως, όσους φύλακες και να βάλουμε δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε χωρίς σεβασμό από τους ίδιους τους πολίτες».

Για τις εκατοντάδες καμένες λάμπες, τέλος, κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, ο Εφραίμ Κυριζίδης ανέφερε πως «τρέχει» μια συνολική εργολαβία για τον ηλεκτροφωτισμό στο Δήμο Θεσσαλονίκης και εξέφρασε την αισιοδοξία πως μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και θα ξεκινήσει η αντικατάστασή τους.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α. Καρυπίδου.