6 Ιανουάριος 2020, 20:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιανουάριος 2020, 20:14

Πού υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας

  • Πού υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR)

Ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ηφαιστίων». Όπως επισημαίνει, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προσπάθεια για την αποκατάσταση όλων των ζημιών στο δίκτυο. Προβλήματα ηλεκτροδότησης υπάρχουν στην περιοχή της Θήβας, κυρίως λόγω της αδυναμίας πρόσβασης στα σημεία των ζημιών που έχουν προκύψει στο δίκτυο εξαιτίας του μεγάλου όγκου χιονιού.

Αναλυτικότερα, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης συνεχίζονται στα χωριά Άσκρη, Νεοχώρι και Αγ. Βασίλειος, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης των Λεύκτρων και του περίπου μισού τμήματος του Καπαρελλίου. Στην Αττική, αυτή την ώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης βλαβών σε γραμμή Μέσης Τάσης στην περιοχή της Παλλήνης, του Ασπρόπυργου και της Πεντέλης, ενώ πρόβλημα ηλεκτροδότησης έχει προκύψει και σε ένα τμήμα των Αντικυθήρων.

Από χθες έχουν κινητοποιηθεί περισσότερα από 230 συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και 30 συνεργεία συνεργαζόμενων εργολάβων, με συνολικό αριθμό τεχνικού προσωπικού που φθάνει τα περίπου 1.000 άτομα, προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών που πλήττονται από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Από τα μεσάνυχτα της 6ης Ιανουαρίου, τα συνεργεία του έχουν αντιμετωπίσει περίπου 50 βλάβες σε γραμμές Μέσης Τάσης και ένα μεγάλο αριθμό βλαβών σε γραμμές Χαμηλής Τάσης. Τα προβλήματα αυτά, ασφαλώς οφείλονται κατά κύριο λόγω στη σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων, με δεδομένο ότι το περίπου 90% του δικτύου είναι εναέριο. Τα προβλήματα προκύπτουν και από το γεγονός ότι το δίκτυο σε πολλά σημεία του είναι παλαιό και δεν έχουν υλοποιηθεί τα τελευταία χρόνια όλες οι αναγκαίες επενδύσεις για την αναβάθμισή του, προσθέτει ο ΔΕΔΔΗΕ στην ανακοίνωσή του.