6 Ιανουάριος 2020, 19:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιανουάριος 2020, 19:41

Με μεγαλοπρέπεια ο Αγιασμός των υδάτων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

  • Με μεγαλοπρέπεια ο Αγιασμός των υδάτων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πετά τον Τίμιο Σταυρό στα νερά του Κεράτιου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Anadolu Agency / Ahmet Bolat)

Με μεγαλοπρέπεια, αλλά και δυσμενείς καιρικές συνθήκες, γιορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνια στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο Φανάρι. Μετά τη Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ακολούθησε ο Καθαγιασμός των υδάτων στην ακτή του Κεράτιου Κόλπου. Oι πιστοί, αψηφώντας το κρύο και τη βροχή, μετέβησαν στην προκυμαία για την τελετή του Αγιασμού των υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Τον Τίμιο Σταυρό έπιασε για τέταρτη χρονιά ο Νίκος Σόλης από το Αγρίνιο.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα του Απόδημου Ελληνισμού, Κωνσταντίνος Βλάσης. «Εκπροσωπώντας σήμερα την ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην εορτή των Θεοφανίων και τον Καθαγιασμό των υδάτων στο Φανάρι χοροστατούντος της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ Βαρθολομαίου και παρουσία πλήθους πιστών. Ήταν πραγματικά εξαιρετική τιμή για μένα να αναγνώσω το Πιστεύω κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου. Εύχομαι στους απανταχού Έλληνες χρόνια πολλά με υγεία, αγάπη, πίστη και φώτιση!», έγραψε ο ΥΦΥΠΕΞ στη σελίδα του στο Facebook.