5 Ιανουάριος 2020, 15:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιανουάριος 2020, 14:51

Κέρκυρα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο που έπεσε σε αντλία βενζινάδικου

  • Φωτιά στον Ασπρόπυργο, σε εργοστάσιο ανακύκλωσης
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Τάκης Κούρος)

«Λαμπάδιασε» ΙΧ αυτοκίνητο που εξετράπη της πορείας του και έπεσε επάνω στις αντλίες βενζινάδικου, το οποίο περιείχε περίπου δεκαπέντε τόνους καύσιμα. Το γεγονός έγινε σήμερα το πρωί σε πυκνοκατοικημένη περιοχή στην επαρχιακή οδό Κέρκυρας-Πέλεκα. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο οδηγός, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε και έπεσε βίαια πάνω σε αντλία βενζινάδικου, που μόλις είχε ανοίξει, ενώ σταμάτησε σε μία δεύτερη αντλία.

Το αυτοκίνητο και η πρώτη αντλία σε κλάσματα δευτερολέπτου τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ ο οδηγός κατάφερε να βγει από το φλεγόμενο ΙΧ με ελαφρά τραύματα από την πρόσκρουση και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Όπως ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κάτοικοι της περιοχής «μόλις είχε ανοίξει το βενζινάδικο, ο οδηγός και η κοπέλα είχαν Άγιο καθώς από την σφοδρή πρόσκρουση λειτούργησαν στο βενζινάδικο όλα τα μέτρα ασφαλείας που είχε και αυτόματα έκλεισαν οι υπόλοιπες αντλίες και η παροχή των καυσίμων, διαφορετικά θα καιγόταν όλος ο οικισμός».

Σύμφωνα με την Τροχαία Κέρκυρας, ο επαρχιακός δρόμος παρέμεινε κλειστός για δύο ώρες περίπου, ενώ το μεσημέρι δόθηκε ξανά σε κυκλοφορία. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ανδρέας Ρίζος, «η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση, ενώ στο σημείο έσπευσε μεγάλη πυροσβεστική δύναμη με τέσσερα οχήματα και 10 πυροσβέστες που έθεσαν την φωτιά που ξέσπασε υπό πλήρη έλεγχο».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α. Ταπάσκου.