4 Ιανουάριος 2020, 17:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιανουάριος 2020, 17:00

Κίναρος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις έστειλαν προμήθειες στην κυρά Ρηνιώ (βίντεο)

  • Κίναρος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις έστειλαν προμήθειες στην κυρά Ρηνιώ (βίντεο)
    Η κυρά Ρηνιώ στο σπίτι της στην Κίναρο με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή (φωτ. αρχείου: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)

Επιχείρηση διανομής τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και αποκατάστασης ηλεκτρικού ρεύματος στην Κίναρο πραγματοποίησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις, το πρωί του Σαββάτου, προκειμένου να βοηθηθεί η κυρά Ρηνιώ, η μοναδική κάτοικος του νησιού, η οποία είχε περάσει δύσκολες ώρες τις προηγούμενες ημέρες με την κακοκαιρία που είχε προκαλέσει βλάβη στην ηλεκτροδότηση, αλλά και στο σύστημα επικοινωνίας του σπιτιού της με τον υπόλοιπο κόσμο.

Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέβασε στο Youtube το σχετικό βίντεο, όπου φαίνεται ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού να προσεγγίζει την νησίδα και να μεταφέρει προμήθειες, ανταλλακτικά και εργαλεία ώστε να επισκευαστούν οι βλάβες στο δίκτυο τηλεπικοινωνιών και ηλεκτροδότησης.

Θυμίζουμε ότι η κυρία Ρηνιώ, μια ημέρα νωρίτερα, είχε αρνηθεί να φύγει από το νησάκι των Δωδεκανήσων, όταν ελικόπτερο «Σούπερ Πούμα» είχε μεταβεί στην Κίναρο για να διαπιστώσει εάν είναι καλά στην υγεία της, εάν χρειάζεται κάτι και εάν ήθελε να την μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες (οι δικοί της άνθρωποι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί της).

Όπως είπε η ίδια, είναι συνηθισμένη στις δυσκολίες της μοναχικής ζωής, ακόμη και στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. Το μόνο που την ανησύχησε ήταν που έμεινε δίχως επικοινωνία με τους ανθρώπους της.