3 Ιανουάριος 2020, 11:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιανουάριος 2020, 10:47

Επανεκκίνηση εργασιών στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν

  • Επανεκκίνηση εργασιών στον Άγιο Νικόλαο στο Σημείο Μηδέν
    Από τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης (φωτ.: Flickr / governorandrewcuomo)

Την εκτίμηση ότι ο ναός του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη μπορεί να είναι έτοιμος τον Σεπτέμβριο του 2021 έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο. Οι εργασίες στο Σημείο Μηδέν, που είχαν παγώσει λόγω των άδειων ταμείων της Αρχιεπισκοπής, αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι εντός του Ιανουαρίου.

Ο ναός, που θεμελιώθηκε το 2014 και έχει σχεδιαστεί από τον Σαντιάγο Καλατράβα, βρίσκεται στη θέση της μικρής ομώνυμης εκκλησίας που καταστράφηκε κατά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Θέλω να απευθύνω έκκληση προς όλους τους ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν, να μην διστάσουν να μας δείξουν την εμπιστοσύνη τους διότι είμαστε σοβαροί, είμαστε ξεκάθαροι, είμαστε διαφανείς, θα κρατήσουμε την υπόσχεσή μας και δεν θα ντροπιάσουμε κανέναν», τόνισε ο κ. Ελπιδοφόρος μιλώντας στον Εθνικό Κήρυκα. Άλλωστε, τον περασμένο Ιούλιο κατά τη διάρκεια του 97ου Συνεδρίου της ΑΧΕΠΑ στο Σικάγο στον Αρχιεπίσκοπο παραδόθηκε επιταγή 1 εκατ. δολαρίων για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου.

Παρών στη συνάντηση με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης ήταν και ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, ο οποίος αναφέρθηκε σε όσους στηρίζουν το έργο. «Έχουμε δωρητές όπως ο Τζον Κατσιματίδης και ο Μάικλ Ψάρος. Ο καθένας μπορεί να δωρίσει ένα ποσό, ανάλογα με την δυνατότητά του και ό,τι επιθυμεί η καρδιά του», ανέφερε και σημείωσε ότι τα χρήματα κατατίθενται σε ξεχωριστό λογαριασμό ώστε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια.