2 Ιανουάριος 2020, 18:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιανουάριος 2020, 18:41

Αγωνία τέλος για τη μοναδική κάτοικο στην Κίναρο

  • Αγωνία τέλος για τη μοναδική κάτοικο στην Κίναρο
    Ο Αλκιβιάδης Στεφανής είχε επισκεφθεί ενόψει της Πρωτοχρονιάς την Κίναρο και τη Ρηνιώ Κατσοτούρχη, με τη φρεγάτα «Αιγαίον» (φωτ.: ΥΠΕΘΑ)

Καλά στην υγεία της είναι η Ρηνιώ Κατσοτούρχη, η μοναδική κάτοικος στην ακριτική Κίναρο που για τρεις ημέρες δεν είχε δώσει σημεία ζωής, καθώς λόγω της κακοκαιρίας δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μέσω κινητού τηλεφώνου. Λίγο μετά τις 16:00 το Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από τη Ρόδο κατάφερε να προσγειωθεί στο νησί.

Ο διασώστης και ο γιατρός εντόπισαν την κυρα-Ρηνιώ, η οποία, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της.

Μόλις καλυτερεύσουν οι καιρικές συνθήκες στην Κίναρο θα μεταβούν τεχνικοί για την αποκατάσταση των βλαβών στα δίκτυα. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τον υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή να γίνει ό,τι είναι δυνατό για να εντοπιστεί η Ρηνιώ Κατσοτούρχη και να αποκατασταθεί η επικοινωνία.

Η κυρα-Ρηνιώ, όπως είναι γνωστή, ζει μόνη της στην Κίναρο από το 2000. Η οικογένειά της ζει στην Κάλυμνο, και όπως λέει δεν είναι η πρώτη φορά που δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της. Σε παλαιότερη συνέντευξή της έχει δηλώσει ότι ο μεγαλύτερος φόβος της είναι ότι αν κλείσει τα μάτια της, «το νησί θα το πάρουν οι Τούρκοι».