2 Ιανουάριος 2020, 12:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιανουάριος 2020, 11:49

Κροατία: Βουτιές σε θάλασσες και ποτάμια για τον ερχομό του 2020

  • Κροατία: Βουτιές σε θάλασσες και ποτάμια για τον ερχομό του 2020
    (Φωτ.: Dusko Marusic / Pixsell via Xinhua)

Εκατοντάδες κολυμβητές σε διάφορες πόλεις της Κροατίας αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά της θάλασσας και των ποταμιών για να γιορτάσουν τον ερχομό του 2020.

Στην Πούλα 50 κολυμβητές αψήφησαν τη θερμοκρασία της θάλασσας που ήταν μόλις 13° Κελσίου, και αφού ήπιαν μερικά ποτήρια κρασί έκαναν βουτιά στην παγωμένη αγκαλιά της.

Η παράδοση αυτή ξεκίνησε πριν από είκοσι χρόνια από την κολυμβήτρια Άλμα Σέσλιγια, που απεβίωσε πριν από δύο μήνες σε ηλικία 88 ετών και δυστυχώς ήταν η πρώτη φορά που γιορτάστηκε η Πρωτοχρονιά στη μεγαλύτερη πόλη της Ίστριας χωρίς εκείνην.

Στο Σίμπενικ οι κολυμβητές βούτηξαν στην παραλία Μπάνι, θέλοντας να περάσουν ένα οικολογικό μήνυμα και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την προστασία της θαλάσσιας ζωής στην Αδριατική. Στο Σπλιτ η Πρωτοχρονιά γιορτάστηκε στην παραλία Μπάκβιτσε και οι λουόμενοι έπαιξαν το παραδοσιακό παιχνίδι «picigin», όπου οι κολυμβητές κάνουν κύκλο και πετούν μια μπάλα ο ένας στον άλλον, με στόχο να μην πέσει στο νερό. Στο Σίσακ δεκάδες κολυμβητές βούτηξαν στα παγωμένα νερά του ποταμού Κούπα με τις θερμοκρασίες στο νερό να αγγίζουν μόλις τους 3° και στην ατμόσφαιρα τους 2° Κελσίου. Στα νερά του ποταμού Δράβου (Ντράβα) βούτηξαν πολλοί κολυμβητές στο Όσιγιεκ στην ανατολική Κροατία.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / O.K.