2 Ιανουάριος 2020, 13:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιανουάριος 2020, 13:22

Στην Καλαμαριά το έργο «Ομμάτια δακρωμένα – Ένα γράμμα για την Τραπεζούντα»

  • Στην Καλαμαριά το έργο «Ομμάτια δακρωμένα – Ένα γράμμα για την Τραπεζούντα»

Τα έργο Ομμάτια δακρωμένα – Ένα γράμμα για την Τραπεζούντα της Τάνιας Χαροκόπου, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε μετακομίζει για λίγες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη». Η πρώτη παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου.

Στην παράσταση θα συμμετέχει και το χορευτικό τμήμα της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης.

Το έργο αναμοχλεύει το παρελθόν για να φωτίσει σκοτεινές στιγμές χωρίς μίσος, ζήλο και θηριωδίες, αλλά για να δείξει την πραγματικότητα όπως την βίωσαν οι Έλληνες του Πόντου. Αληθινά γεγονότα που διαδραματίστηκαν την περίοδο της Γενοκτονίας στην Τραπεζούντα και οδήγησαν τους Πόντιους στον ξεριζωμό χωρίς όνειρα αλλά με πίστη, ελπίδα και ατελείωτο πόνο.

Τη μουσική έχει επιμεληθεί ο λυράρης-τραγουδιστής Θεόφιλος Πουταχίδης και πάνω στη σκηνή θα παίζονται τραγούδια με παραδοσιακά ποντιακά όργανα σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά)
Βερόνικα Αργέντζη, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Φιντέ Κιοκσάλ, Ορφέας Παπαδόπουλος, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Νίκος Πολοζιάνης. Μαζί τους η Γεωργία Ζώη και ο Δημήτρης Πετρόπουλος. Φιλική συμμετοχή: Χριστίνα Σαχινίδου. Στο ρόλο του Κωνσταντή, ο Δήμος Αβδελιώδης (κινηματογραφημένο).

  • Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 3 και 24 Ιανουαρίου, Σάββατο 4 και 25 Ιανουαρίου στις 21:00, και Κυριακή 26 Ιανουαρίου στις 19:00.
  • Χορηγός επικοινωνίας: pontos-news.gr.